Home » D:News » Dieta Mediteraneană ar putea ajuta la prevenirea depresiei

Dieta Mediteraneană ar putea ajuta la prevenirea depresiei

Dieta Mediteraneană ar putea ajuta la prevenirea depresiei
Publicat: 29.09.2018
O alimentaţie bogată în plante, nuci şi peşte ar putea ajuta la evitarea depresiei, conform unui raport major privind modul în care hrana afectează sănătatea mintală.

În comparaţie cu dietele occidentale clasice, bogate în carne, alimente procesate, grăsimi saturate şi zaharuri, persoanele care aleg dieta Mediteraneană clasică au şanse cu 33% mai mici să dezvolte depresie. Conform Independent, sănătatea mintală devine o prioritate la nivel mondial, mai mulţi cercetători fiind de acord că „modificarea alimentaţiei” ar putea ajuta la reducerea afecţiunilor din această sferă. 

Cercetarea realizată de către specialiştii Universităţii din Londra a analizat obiceiurile alimentare a 36.000 de persoane din Franţa, Australia, Spania, SUA şi Marea Britanie. „Există o asociere clară între alegerea unei diete Mediteranene şi un risc scăzut de dezvoltarea depresiei”, au scris specialiştii în studiu. 

Inflamaţia este o altă problemă ce creşte riscul apariţiei afecţiunilor psihologice din cauza răspunsului sistemului imunitar al corpului la consumul crescut de grăsimi, alcool sau zaharuri. Fructele, legumele şi nucile au un coeficient crescut de fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi ce reduc inflamaţia. 

„O dietă ce favorizează inflamaţia poate induce sistematic apariţia acestor regiuni inflamatorii care în cele din urmă duc la un risc crescut de dezvoltare a depresiei”, a declarat Camille Lassale, din Cadrul Universităţii din Londra. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase