Home » D:News » Chinezii au inaugurat cel mai lung pod peste mare din lume. Are şase benzi şi patru tuneluri

Chinezii au inaugurat cel mai lung pod peste mare din lume. Are şase benzi şi patru tuneluri

Publicat: 23.10.2018
China a inaugurat oficial, marţi, cel mai lung pod peste mare din lume, care leagă China continentală de teritoriile semi-autonome Hong Kong şi Macao, informează CNN.
Podul rutier are o lungime de 55 de kilometri şi a fost terminat în nouă ani. Lucrarea este un element cheie în infrastructura aşa-numitei Grater Bay Area, o zonă economică de 56.500 de kilometri pătraţi din sudul Chinei, ce cuprinde 11 oraşe cu o populaţie totală de 68 de milioane de oameni, conform Mediafax
 
Podul permite scurtarea timpului de călătorie între Hong Kong şi zona meropolitană Pearl River Delta (Greater Bay), la doar trei ore cu maşina. Şoferii din Hong Kong au nevoie, pentru a trece podul, de un permis special.
 
Criticii proiectului susţin că în Hong Kong cererea pentru acest sistem de transport este redusă, iar calea ferată şi podul Shenzhen-Zhongshan, ce va fi terminat în 2024 va reduce traficul în zonă cu 25% în 20 de ani. Iar unii văd podul drept un instrument al Guvernului chinez de a-şi spori influenţa in Hong Kong, ce are un sistem judiciar independent şi o legislatură semi-democratică.
 
Podul are şase benzi şi patru tuneluri, iar unul dintre ele fiind subacvatic. De asemenea, China a construit şi patru insule artificiale pentru a susţine structura. Denumită „o minune inginerească”, structura este realizată din 420.000 de tone de oţel, suficient material pentru construirea a 60 de turnuri Eiffel.
 
Specialiştii în infrastructură se aşteaptă ca 40.000 de vehicule să tranziteze zilnic podul. Oficialii susţin că podul va fi funcţional pentru următorii 120 de ani, însă nu poate fi tranzitat de biciclişti sau pietoni. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase