Home » D:News » O singură zi de muncă pe săptămână, ideală pentru sănătatea mintală

O singură zi de muncă pe săptămână, ideală pentru sănătatea mintală

O singură zi de muncă pe săptămână, ideală pentru sănătatea mintală
Publicat: 02.07.2019
O singură zi de lucru pe săptămână reprezintă o ”doză eficientă” pentru menţinerea sănătăţii mintale, arată cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă de la universităţile din Cambridge şi Salford au condus un studiu în privinţa creşterii îngrijorătoare a tehnologiei automate, care ar putea duce la scurtarea orelor de muncă. Cercetătorii au folosit datele din urma unui sondaj la care au participat peste 70.000 de locuitori din Marea Britanie în perioada 2009-2018 pentru a examina schimbările orelor de muncă şi legătura cu sănătatea mintală şi satisfacţia vieţii pe care o duc.

”Avem diferite doze eficiente, de la vitamina C la un anumit număr de ore de somn pentru a ne putea simţi bine, dar este prima dată când ne punem problema în privinţa muncii”, menţionează co-autorul studiului Dr Brendan Burchell, sociolog al Universităţii Cambridge, potrivit Independent. ”Acum avem câteva idei în privinţa timpului de lucru de care este nevoie pentru a ne putea bucura de beneficiile psihologice ale muncii şi nu este deloc astât de mare”, continuă specialistul.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase