Home » D:News » Inteligenţa artificială poate face diferenţa dintre fibrilaţia artificială şi ritmul normal EKG

Inteligenţa artificială poate face diferenţa dintre fibrilaţia artificială şi ritmul normal EKG

Inteligenţa artificială poate face diferenţa dintre fibrilaţia artificială şi ritmul normal EKG
Publicat: 08.08.2019
Folosind un test de 10 secunde, un program de inteligenţă artificială reuşeşte să identifice ritmuri anormale ale bătăilor inimii.

O echipă de cercetători a „antrenat” un program de inteligenţă artificială pentru a detecta fibrilaţiile în decursul a 10 secunde în care pacientul este supus unei electrocardiograme, notează Medicalxpress.

Cercetarea în care acest program de inteligenţă artificială a fost testat a avut un eşantion de 181.000 pacienţi şi a fost primul astfel de studiu în care un astfel de program a fost trecut printr-o procedură de „învăţare”. La finalul studiului, medicii au stabilit că acest program de inteligenţă artificială a avut o acurateţe de 83%, fiind capabil să analizeze şi să identitifice semnale care ar fi scăpat ochiului uman.

„Folosirea unui AI împreună cu electrocardiogramele permit detectarea fibrilaţiilor, chiar şi dacă acestea nu au loc atunci când se realizează această procedură. E ca şi cum ne-am uita la ocean şi am putea vedea că au fost valuri mari în ultimele zile”, a afirmat dr. Paul Friedman, directorului Departamenului de Medicină Cardiovasculară de la Clinica Mayo, Statele Unite ale Americii.

Acleaşi doctor mai adaugă: „În prezent, acest program a fost antrenat folosind electrocardiogramele persoanelor care au avut nevoie de investigaţii clinice, dar nu şi pe persoanele care au suferit de atac vascular a cărui cauză nu a fost stabilită sau asupra populaţiei generale, aşa că nu ştim sigur cum să testăm. Totuşi, abilitatea de a testa rapid şi cu costuri reduse  cu ajutorul unei metode non-invazive ar putea fi folosită pentru identificarea fibrilaţiilor pentru a preveni atacurile vasculare sau alte complicaţii”.

Citeşte şi:

Primul vaccin antigripal creat de un robot. Inteligenţa artificială poate fi adaptată pentru realizarea medicamentelor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase