Home » D:News » Cât costă o vacanţă în Laponia, acasă la Moş Crăciun?

Cât costă o vacanţă în Laponia, acasă la Moş Crăciun?

Publicat: 17.12.2019
Laponia este o regiune transnaţională, localizată în nordul Europei. Se întinde pe teritoriul a patru ţări – Suedia, Norvegia, Finlanda şi Rusia.

Capitala provinciei finlandeze a Laponiei este Rovaniemi, cunoscută şi ca “ţara lui Moş Crăciun”. În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi români includ în planurile de vacanţă şi o excursie în ţinuturile Aurorei polare. Deşi nu e una din cele mai ieftine destinaţii, este cu siguranţă una care garantează cele mai spectaculoase experienţe.

Cum ajungi în ţara lui Moş Crăciun?

Există curse charter care efectuează zboruri Bucureşti – Levi, cu plecări din 18 sau 22 decembrie. De preferat este, însă, să achiziţionaţi un pachet complet de la o agenţie turistică, pentru a fi sigur că aveţi transportul asigurat.

Levi este cea mai mare şi mai cunoscută staţiune turistică din Finlanda. Aici se desfăşoară Cupa mondială la schi şi a fost declarată, 4 ani consecutiv, cea mai bună staţiune de schi pentru familii. Este situată foarte aproape de Cercul Polar, ceea ce oferă posibilitatea de a participa la una dintre numeroasele excursii organizate pentru a vedea Luminile Nordului.

Levi are hoteluri de 3 şi 4 stele şi dacă optaţi pentru turismul individual, trebuie să ştiţi că o cameră dublă la un hotel de 3 stele începe de la 1000 de lei pe noapte.

Rovaniemi – locul unde începe magia

Oraşul Rovaniemi se află la 150 de km de staţiunea Levi, distanţă care poate fi parcursă în 2 ore. De obicei, se fac excursii organizate în satul lui Moş Crăciun, preţul plecând de la 150 de euro.

Rovaniemi are, în mare parte, hoteluri de 4 stele, destul de scumpe, aşa încât este recomandabilă cazarea într-una din staţiunile apropiate.

Preţuri de la 2000 de euro

Dacă vreţi un pachet turistic de la agenţie, preţul de pornire este 2000 de euro de persoană pentru 4 nopţi cazare, cu transport avion tip charter inclus.

Toate excursiile (şi sunt o sumedenie de locuri unde veţi dori să ajungeţi – vă asiguram) se vor achita separat.

Intrarea în satul lui Moş Crăciun costă aproximativ 100 de euro. Aici puteţi vizita biroul Moşului, doamna Crăciun serveşte oaspeţilor ceai şi fursecuri, iar dacă aveţi scrisori de la cunoscuţi, le puteţi lăsa în cutia poştală.

Casa lui Moş Crăciun din Rovaniemi / Credit foto: Shutterstock

Bine de ştiut, adresa oficială a lui Moş Crăciun este Santa Claus Main Post Office, Tähtikuja 1, FI-96930 Napapiiri.

Luminile Nordului sub cupola de gheaţă

La 30 de km de Rovaniemi, puteţi experimenta nopţile la Arctic Snow Hotel, cu o cupolă de 360 de grade transparentă. Camerele sunt realizate integral din zăpadă şi gheaţă, iar Aurora polară văzută din acel loc este multiplicată în mii de reflexii multicolore. Un iglu de gheaţă se poate închiria cu 550 de euro, iar o cameră dublă porneşte de la 370 de euro.

Ferma de Husky, târguri tradiţionale şi Peştera Moşului

Acestea sunt doar câteva din minunatele locuri pe care să le bifaţi în pachetul de vacanţă.

Safariul la ferma de Husky pleacă de la 900 de lei pentru două persoane. Traseul durează 15-20 de minute şi constă într-o plimbare cu sania trasă de faimoşii câini, sanie al cărei conducător veţi fi chiar dvs. În preţ intră şi echipamentul de protecţie şi o băutură caldă la finalul cursei.

Cântece de spiriduşi, miros de turtă dulce, decoruri de Crăciun toate în Peştera lui Moş Crăciun. Este realmente o peşteră amenajată evident în scopuri turistice. Biletul de intrare este 170 de lei, iar un tur complet, cu acces 2 zile consecutive, ajunge la aproximativ 600 de lei. Veţi putea astfel absolvi şi şcoala de spiriduşi ai moşului, cu tot cu certificat şi o experimentaţi o plimbare specială cu sania.

Bine de ştiut:

Majoritatea pachetelor turistice includ 4 nopţi de cazare, cu mic dejun şi cină festivă şi transport cu avionul dus-întors. Preţurile pornesc de la 2000 de euro, dar adăugaţi 199 de euro taxele de aeroport, o medie de 150 de euro pentru fiecare excursie şi încă 500 de euro cheltuieli extra (mese şi suveniruri).

Luaţi îmbrăcăminte groasă, termoizolantă – temperaturile coboară până la -40 de g Celsius noaptea. În decembrie, sunt doar 5 ore de lumină de zi, între orele 10-15.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase