Home » D:News » Criza generată de coronavirus ar putea lăsa Coca-Cola fără îndulcitori artificiali

Criza generată de coronavirus ar putea lăsa Coca-Cola fără îndulcitori artificiali

Criza generată de coronavirus ar putea lăsa Coca-Cola fără îndulcitori artificiali
Publicat: 27.02.2020
Coca-Cola a declarat că epidemia de coronavirus a afectat lanţul de aprovizionare al companiei, iar rezerva de îndulcitori artificiali ar putea scădea dacă virusul Covid-19 continuă să se răspândească, transmite CNN Business.

Producţia şi exporturile au înregistrat întârzieri pentru furnizorii de îndulcitori artificali ai Coca-Cola, aceştia fiind folosiţi în băuturile dietetice şi fără-zahăr ale companiei. Dezvăluirea a fost făcută, luni, în raportul anual al companiei.

„Am demarat planurile pentru situaţii neprevăzute şi nu anticipăm vreun impact de scurtă-durată asupra acestor întârzieri”, arată documentul emis de companie. „Totuşi, ne-am putea confrunta pe termen lung cu rezerve ceva mai scăzute ale ingredientelor, în cazul în care operaţiunile de producţie şi export din China se vor deteriora”, continuă raportul Coca-Cola, potrivit Mediafax.

Îndulcitorul artificial principal (KO) folosit de Coca-Cola în produsele sale conţine aspartam, acesulfam de potasiu, sucraloză, zaharină, ciclamat de sodiu şi glicozide derivate din steviol. În raportul anual, compania a mai indicat că sucraloza – înlocuitorul zahărului cunoscut drept „Splenda” şi folosit în produse precum „Diet Coke with Splenda” – reprezintă o „materie primă crucială” obţinută de la furnizorii din Statele Unite şi China.

Compania nu a specificat însă exact care îndulcitori ar putea afectaţi de întârzierile de producţie şi export.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase