Home » D:News » Rafila, despre mare îngrijorare a OMS legată de pandemia COVID-19

Rafila, despre mare îngrijorare a OMS legată de pandemia COVID-19

Rafila, despre mare îngrijorare a OMS legată de pandemia COVID-19
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie (SRM).
Publicat: 11.09.2020

Îngrijorarea mare a Organizației Mondiale a Sănătății OMS, pentru Europa, este pentru lunile noiembrie – decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri de COVID. „Eu sper ca virulența acestui microorganism să scadă”, declară Alexandru Rafila.

Membru în comitetul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, Rafila a vorbit, joi, la Digi24, despre punctul de vedere al Organizației Mondiale a Sănătății referitor la evoluția Covid-19 în regiunea europeană.

„Îngrijorarea mare este pentru lunile noiembrie – decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri. Eu am o speranță care nu îmi dau seama dacă este fundamentată de evoluția bolii sau adaptabilitatea sistemului de sănătate. Vă dau un exemplu: Franța are 7.000 de cazuri noi pe zi, proporțional are mai multe decât România. Noi suntem la o incidență cumulată de 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Franța are 130 de cazuri, Spania ala 240. Nu mai observăm aceleași probleme care erau în primăvară. Mortalitatea e mult mai mică, din nefericire noi suntem pe primul loc la mortalitate”, a spus Rafila.

Acesta e de părere că fie sistemele de sănătate au adoptat schemele terapeutice în așa fel încât pacienții nu mai ajung să aibă forme foarte grave și mortalitatea s-a redus, fie pur și simplu faptul că în general se îmbolnăvesc persoane tinere și există strategii care să evite infectarea persoanelor vulnerabile a dus la reducerea impactului asupra sistemului de sănătate.

„Eu am o singură speranță: ca virulența acestui microorganism să scadă în timp și, chiar dacă va produce infecții, să producă infecții în general ușoare”, a declarat profesorul.

Rafila despre școală: Va crește numărul de cazuri

Profesorul Alexandru Rafila spune că, după deschiderea școlilor, va crește numărul de cazuri și crede că școlile ar trebui să aibă stocuri de măști.

„Dacă un copil o să vină cu o singură mască la școală și o rupe – este o chestiune care se va întâmpla – o rupe, o scoate sau o scapă pe jos, încearcă să o schimbe cu un coleg – sunt copii, noi asta nu înțelegem și trebuie să se manifeste ca atare – nu știu cea mai bună soluție. Probabil că existența unui stoc de măști care să compenseze toate aceste lucruri în școală”, a afirmat, la Digi 24, Rafila.

Profesorul a atras atenția că elevii vor reproduce la școală ceea ce văd acasă acasă, deoarece dacă părinții consideră că folosirea măștii nu este potrivită, copiii vor avea aceeași reticență.

„Va crește numărul de cazuri. Pentru copii nu este dramatic Dar numărul de cazuri la nivel național va crește”, a conchis profesorul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase