Home » D:News » Sangele de aligator, sursa viitoarelor antibiotice

Sangele de aligator, sursa viitoarelor antibiotice

Sangele de aligator, sursa viitoarelor antibiotice
Publicat: 11.04.2008
Cercetatorii au observat de mai multe decenii faptul ca, desi crocodilii sunt recunoscuti drept o specie agresiva, ranile pe care acestia le dobandesc in lupte nu se infecteaza niciodata.

„Secretul sta in sangele crocodilienilor”, este de parere Lancia Darville, chimist la Universitatea din Louisiana.

Testele efectuate in laborator au demonstrat ca sangele uriaselor reptile a fost capabil sa neutralizeze 23 de bacterii nocive, ba mai mult, sa distruga o mare parte din tulpina unui virus HIV. Oamenii de stiinta americani cred insa ca au gasit agentul care tine crocodilii departe de infectiile fatale.

„In sangele crocodilienilor se gasesc fragmente de proteine numite peptide. Acestea se regasesc si in pielea broastelor sau a dragonilor de Komodo si au rolul de indeparta eventualii virusi.In acest moment, ne aflam in stadiul in care incercam sa identificam aceste peptide si sa le izolam din sangele animalelor”, anunta Darville.

Cercetatorii sunt optimisti in ceea ce priveste rezultatul studiilor lor si sunt convinsi ca in maxim sapte ani, pe piata vor exista antibiotice extrem de puternice care vor avea ca sursa sangele de crocodil.

Adam Britton, biolog australian, a descoperit, de asemenea, o proteina antimicrobiana numita crocodilina in sangele aligatorilor australieni. Acesta considera ca, desi sistemul imunitar al crocodililor parea pana in prezent unul primitiv, singurul aspect primitiv al acestuia este eficienta sa.

„In momentul in care vom deslusi toate secretele sangelui de crocodil, vom putea afirma ca ne aflam in fata unei mari descoperiri medicale”, concluzioneaza Britton.

Sursa: NationalGeographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase