Home » D:News » Japonia, in cautarea extraterestrilor

Japonia, in cautarea extraterestrilor

Japonia, in cautarea extraterestrilor
Publicat: 23.06.2008
Cele mai mari observatoare astronomice din Japonia sunt pregatite pentru o campanie fara precedent in descoperirea eventualelor semne de viata inteligenta din Univers, anunta DailyMail.

Proiectul, condus de mai multi astronomi japonezi, prevede ca echipele de oameni de stiinta de la 12 observatoare astronomice din Tara Soarelui Rasare sa isi uneasca eforturile pentru a studia in amanunt o stea unde se presupune ca ar fi casa unei civilizatii extraterestre.

„Oricine s-a intrebat, macar odata in viata, daca Universul este infinit si daca acolo, undeva, exista viata extraterestra”, declara Shinya Narusawa, cercetator la Observatorul Astronomic Nishi-Harima.

Daca pana acum, metodele de captare a undelor radio din spatiu, folosite de japonezi, nu au dat roade, noul proiect prevede filmarea unei stele, timp de mai multe nopti, filmare realizata simultan din peste 12 observatoare. „Cu mai multi participanti, analizand aceeasi stea, sansele de reusita cresc considerabil”, concluzioneaza Narusawa, mentionand totusi ca oamenii de stiinta japonezi nu s-au pus de acord asupra stelei ce va fi observata.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase