Home » D:News » NASA porneste in cautarea vietii extraterestre

NASA porneste in cautarea vietii extraterestre

NASA porneste in cautarea vietii extraterestre
Publicat: 04.09.2008
Faimoasa agentie spatiala americana, celebra pentru misiunile pe Marte si pe Luna, a anuntat infiintarea unei institutii dedicate memoriei lui Carl Sagan, astronomul care a facut populara stiinta in anii 70 prin numeroase carti si aparitii televizate. Institutia se numeste Carl Sagan Postdoctoral Fellowships in Exoplanet Exploration si are ca scop dezvoltarea programelor de explorare a planetelor asemanatoare Terrei, in cautarea vietii extraterestre, anunta Reuters.

Membrii Institutului Carl Sagan vor cauta urme de viata pe cele aproximativ 300 de exoplanete descoperite din 1994 si pana in prezent. Chiar daca numarul planetelor descoperite este cu mult mai mare, cele mai multe dintre ele sunt giganti gazosi, incapabili sa sustina viata, declara Jon Morse, director al departamentului de astrofizica. Totodata, oamenii de stiinta isi vor indrepta atentia catre nu mai putin de 100.000 de stele indepartate, stele asemanatoare cu planetele.

„Chiar daca pare o idee SF, multi dintre cei care se afla aici considera ca descoperirea unui nou Pamant reprezinta doar o chestiune de timp.O stfel de initiativa poate fi indeplinita cu tehnologia secolului 21”, sustine acelasi Morse.

Institutul va premia anual cu 60.000 de dolari pe cei mai eficienti cinci oameni de stiinta din cadrul NASA. Alte divizii ale aceluiasi institut au primit numele savantilor Albert Einstein si Edwin Hubble.

Sursa:Reuters
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase