Home » D:News » Antarctica poate fi casa unei stravechi civilizatii?

Antarctica poate fi casa unei stravechi civilizatii?

Antarctica poate fi casa unei stravechi civilizatii?
Publicat: 17.12.2008
Existenta unei civilizatii preistorice in Antarctica a inceput sa atraga atentia oamenilor de stiinta si istoricilor inca de la inceputul secolului XX, odata cu descoperirea hartii lui Piri Reis dar si cu revenirea la moda a legendarei cetati pomenite de Platon, Atlantida. Astazi, subiectul este la fel de disputat, iar teoriile oamenilor de stiinta par sa confirme o atare ipoteza.

Harta lui Piri Reis, cea care reprezinta partea nordica a Antarcticii neacoperita de gheata, nu este insa singurul document de acest gen. Harta lui Oronteus Finius, realizata la doar doua decenii dupa cea a amiralului turc arata o imagine asemanatoare. Academicianul Buache, 200 de ani mai tarziu, grava Antarctica neacoperita de gheata.

Cercetatorii de la Institutul Carnegie din Washington au reusit sa stabileasc data la care Antarctica a fost complet acoperita de gheata, acum circa 8000 – 10.000 de ani, moment in care ipotetica civilizatie ar fi disparut. Teoria emisa de acestia sustine ca o civilizatie aflata la un nivel de dezvoltare echivalent cu cel din secolul al XVIII-lea ar fi inflorit in urma cu aproape 10 milenii in ceea ce numim astazi Antarctica. Cel mai probabil, aceasta ar fi disparut in urma schimbarilor climatice majore, iar supravietuitorii ei ar fi dat nastere marilor civilizatii sumeriana si egipteana.

Nu toti oamenii de stiinta sustin, insa, aceasta afirmatie. In lipsa unor dovezi palpabilescose de sub sutele de metri de gheata de la Polul Sud, teoria cercetatorilor din Washington ramane o pura speculatie.

Sursa: RiaNovosti

Alte articole pe aceeasi tema:

Harta lui Piri Reis si originile sale enigmatice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase