Home » D:News » Templul lui Irod, reconstruit de catre un fermier

Templul lui Irod, reconstruit de catre un fermier

Templul lui Irod, reconstruit de catre un fermier
Publicat: 02.03.2009
Un fermier din Marea Britanie lucreaza de 30 de ani la reconstructia templului biblic al lui Irod. Aceasta este cea mai fidela reprezentare a magnificei cladiri din Antichitate.

Alec Garrad, in varsta de 78 de ani, incearca de 30 de ani sa reconstruiasca macheta la scala a templului lui Irod. Conform propriilor estimari, englezul a petrecut pana acum 33.000 de ore dedicate acestui proiect, realizand o macheta de 6 pe 3 metri, care conform istoricilor este cea mai fidela reprezentare din toate timpurile a templului lui Irod. Daca va intrebati de ce a petrecut Garrad atat de mult timp la aceasta constructie, aflati ca fiecare caramida a templului a fost modelata si pictata de el. De asemenea, pentru a popula curtile templului, Garrad a sculptat 4.000 de figurine, niciuna identica cu cealalta, costumate cu diverse porturi ale vremii.

"Intotdeauna mi-a placut sa fac modele si, pe masura ce imbatraneam, mi-am dat seama ca vreau sa realizez un proiect care sa ramana in urma mea. Am vazut mai multe reprezentari ale Templului lui Irod insa niciuna nu-mi inspira maiestria impunatoare despre care au vorbit profetii si istoricii. Prin urmare, m-am gandit sa-l reconstruiesc eu", declara Garrad. Fermierul a petrecut vreme de 3 ani cercetand istoria si schitele templului, inainte de a se apuca de constructia modelului la scala 1:100. Desi modelul sau a fost premiat si laudat de istorici, Garrad considera ca inca nu a terminat treaba. "Mereu mai gasesc ceva de facut la el", spune el. Templul istoric, una dintre cele mai remarcabile cladiri ale Antichitatii, a fost ridicat de catre Irod cel Mare in anul 19 i.Hr si a fost darmat de romani la doar 6 ani de la terminarea constructiei, in anul 70 d.Hr.

Sursa: Rex

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase