Home » D:News » Misterul urmasilor disparuti ai Dinastiei Romanov a fost elucidat

Misterul urmasilor disparuti ai Dinastiei Romanov a fost elucidat

Publicat: 11.03.2009
Toti cei cinci copii ai ultimului tar al Rusiei Nicolae Romanov au fost asasinati de catre bolsevici. Concluzia este trasa in urma unei noi analize ADN, ce vine sa puna capat nesfarsitelor teorii conspirationiste care avansau ideea ca unii membri ai familiei suverane din Rusia Tarista ar fi scapat peste granita de furia Revolutiei Rosii.

Dovezile bazate pe studiul detaliat al ramasitelor Romanovilor conchid ca intreaga stirpe a acestora a fost macelarita in anul 1918, la inceputul revolutiei rusesti. Rezultatele indica faptul ca nici unul dintre copiii tarului Nicolae al II-lea si ai sotiei sale, tarina Alexandra, nu a supravietuit executiei, punand capat speculatiilor cum ca ar fi existat unii membri ai dinastiei care au parasit Rusia pentru a incepe o noua viata in alta parte a lumii. Executiile au avut loc in iulie 1918 intr-o celula din orasul Ekaterinburg, din centrul Rusiei. De atunci, aproximativ 200 de indivizi diferiti din intreaga lume au pretins ca sunt descendenti ai unuia dintre Romanovii care au reusit cumva sa supravietuiasca macelului din beciul Casei Ipatiev.

Toate aceste indrazneli au fost potentate de faptul ca in mormantul Romanovilor au fost gasite numai trupurile a trei dintre copii, atunci cand acesta a fost examinat, in 1991, dupa destramarea Uniunii Sovietice. Un al doilea mormat a fost insa descoperit de un arheolog amator, in 2007, cotinand fragmente osoase umane ramase in urma unei incercari de incinerare. Studiul ADN al acestor ramasite conchide ca fragmentele apartin unei fete si unui baiat, mai mult ca sigur printul Alexei si una dintre cele patru surori ale sale. Conform studiului, ultimul mister care inca ramane in picioare este daca cea de-a patra fiica a familie Romanov, ingropata langa Alexei, a fost Maria sau Anastasia.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase