Home » D:News » Acesta este omul care a trait 256 de ani?

Acesta este omul care a trait 256 de ani?

Publicat: 25.03.2009
Conform arhivelor mai multor publicatii de prestigiu, printre care Time Magazine si New York Times, Li Ching-Yuen, un barbat din China care a decedat in 1933, ar fi trait pana la fabuloasa varsta de 256 ani, timp in care si-a ingropat 23 de sotii si a avut 180 de urmasi.

Despre prima parte a vietii lui Li Ching-Yuen se stiu extrem de putine lucruri. Este cert ca s-a nascut in provincia Sinchuan si ca prima suta de ani si-a petrecut-o vanzand leacuri traditionale chinezesti. Intr-un interviu realizat in 1927, barbatul a sustinut ca dieta sa s-a bazat in mare parte pe orez si pe vin si ca, inainte de a implini 100 de ani a devenit protejatul nobilului Wu Pei-fu, cu scopul de a-i oferi acestuia secretul unei vieti indelungate. Ulterior, dupa decesul protectorului sau a continuat sa vanda produse de medicina tradionala.

„Pastreaza o inima linistita, stai asezat ca o testoasa, mergi sprinten ca un porumbel si dormi ca un caine”, a fost sfatul lui Li Ching-Yuen pentru cei care doresc sa atinga o viata indelungata.

Desi barbatul a pretins ca s-a nascut in 1736 si ca a trait 197 ani, decanul Universitatii Minkuo din 1930, Wu Ching-Chien, a sustinut ca a descoperit evidente ale faptului ca Li s-a nascut, de fapt, in 1677. De asemenea, in arhivele guvernului Chinei Imperiale exista documente care atesta faptul ca barbatul a fost felicitat oficial de catre autoritati atat pentru atingerea varstei de 150 de ani cat si pentru cea de 200 de ani. Este posibil insa ca o fiinta umana sa atinga o varsta atat de mare?

Cea mai batrana persoana din lume despre care avem informatii certe a fost frantuzoaica Jeanne Louise Calment, care s-a stins din viata in 1997 la varsta de 122 de ani, o performanta unica in analele medicinei moderne. Si totusi, daca informatiile despre Li Ching-Wuen s-ar dovedi adevarate, am asista la un nou record, mai mult decat dublu fata de cel recunoscut in prezent.

In fotografia realizata in 1928, barbatul tradeaza trasaturile tipice ale unei persoane in varsta de 60 de ani. Sa intelegem ca Li a fost capabil sa dezvolte o capacitate extraordinara de a-si prelungi viata pentru un sfert de mileniu? Din nefericire, este posibil sa nu aflam adevarul niciodata.

Sursa: Enviromentalgraffiti; Time ; New York Times; Wikipedia

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase