Home » D:News » Au inceput pregatirile pentru prima misiune umana pe Marte

Au inceput pregatirile pentru prima misiune umana pe Marte

Au inceput pregatirile pentru prima misiune umana pe Marte
Publicat: 02.04.2009
Patru rusi, un german si un francez vor lua parte la un studiu asupra modului in care reactioneaza fizic si psihic oamenii, atunci cand sunt izolati pentru perioade mari de timp.

Studiul a fost demarat in data de 1 aprilie, la Moscova. Cei sase voluntari vor petrece 105 zile intr-o capsula izolata si se vor odihni in dormitoare micute, toate acestea cu scopul de a testa efectele fizice si psihice, printre care stresul, (de)reglarile hormonale, imunitatea, calitatea somnului sau starile de dispozitie, pe care le-ar putea induce o misiune catre Marte cu oameni la bord. Perioada de 105 zile in care se va efectua testarea este doar o mica parte din timpul necesar unei calatorii spre Marte, estimat in prezent la aproximativ 520 de zile.

Dotarile capsulei includ un televizor si un frigider, insa dormitoarele individuale sunt foarte mici, aproximativ 3,2 metri patrati. Echipajul va fi monitorizat in permanenta, insa comunicatiile vor fi intarziate special cu cate 20 de minute, pentru a reproduce conditiile reale, proprii comunicarii in spatiu. Programul, cunoscut sub denumirea de Mars500, este o colaborare intre Agentia Spatiala Europeana (ESA) si Institutul Rusesc pentru Probleme Biomedicale din Moscova.

Sursa: Scientific American

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase