Home » D:News » Chivotul Legamantului va fi dezvaluit de Patriarhul Etiopiei

Chivotul Legamantului va fi dezvaluit de Patriarhul Etiopiei

Publicat: 26.06.2009
Abuna Pauolos, patriarhul Bisericii Ortodoxe din Etiopia, a anuntat ca va arata lumii intregi una dintre cele mai importante relicve ale crestinatatii, Chivotul Legamantului. Acesta nu a mai fost vazut de milenii, si a reprezentat poate cel mai cautat artefact din istorie, alaturi de Sfantul Graal.

„Cat de curand, lumea va putea admira Chivotul Legamantului, cel in care Biblia spune ca sunt pastrate tablele de lut cu cele 10 porunci, alaturi de o mostra de mana, hrana divina care i-a tinut in viata pe israeliti in lungul lor drum catre Pamantul Fagaduintei”, este declaratia soc a patriarhului etiopian, facuta in timpul intalnirii sale din Italia cu Papa Benedict al XVI-lea.

Anuntul oficial urmeaza sa fie facut astazi la ora 14:00, ora Italiei, la Hotelul Aldrovandi din Roma. Patriarhul Pauolos va fi insotit de printul Aklile Berhan Makonnen Haile Sellassie si ducele Amedeo D’Acosta.

„Chivotul Legamantului se afla in Etiopia de multe secole”, sustine Pauolos. „Ca patriarh l-am vazut de multe ori, dar numai cateva persoane au putut face acelasi lucru, pana in prezent”.

Conform patriarhului, Chivotul este pastrat intr-o biserica a carei locatie este tinuta secreta. Pentru a apara relicva sacra, o copie a chivotului a fost postata in absolut fiecare biserica etiopiana. Prezenta sa in Etiopia este sustinuta si de istorici, cei care atesta faptul ca artefactul a fost mutat in aceasta tara africana inca din secolul VII i. Hr. Invatatii musulmani sustin insa ca el va fi descoperit in ultimele zile ale lumii de catre Mahdi – o figura mesianica din Islam.

Sursa: WorldNetDaily

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase