Prima pagină D:News

Ultima masa: ce-si doresc condamnatii la moarte

01.20.2010 | ● Vizualizări: 240
Ultima masa: ce-si doresc condamnatii la moarte      mancare, fotografie, prizonier, executie, condamnat + zoom
Galerie foto (2)

Daca ar fi sa fie, ce-ai alege pentru ultima masa? Un artist britanic pe nume James Reynolds a fost inspirat de o carte scrisa pe acesta tema, realizand in baza ei o expozitie fotografica intitulata sugestiv “Last suppers”.

In viziunea artistului britanic, tavile cu ultima masa acondamnatilor, toate la fel, portocalii, sunt destul deasemanatoare cu cele utilizate in realitate in penitenciare. Catdespre felurile de mancare alese, aranjate cu o grija aproapemaniacala, reflecta ultimele dorinte (reale) avansate de prizonieri(la fel de reali) din diferite inchisori din lume, cu doar cucateva ore inainte de a fi executati.

Printre cele mai neobisnuite alegeri se numara aceea de a primiinainte de executie o singura maslina neagra, sau o ceapa si douasticle de Coca Cola. Un alt prizonier a solicitat pentru ultimamasa cartofi prajiti si pulpe de pui, nimic deosebit pana aici,numai ca ideea era ca acestea sa provina de la fast food-ulpreferat al celui aflat la un pas de ultimul drum.

Unii au mai cerut si fructe exotice (ananas, mango si cocos), ogogoasa si un suc de fructe sau sase oua fierte.Sursa: La Repubblica

CITESTE SI: