Prima pagină D:News

Marte va fi locuibila peste 1000 de ani

01.25.2010 | ● Vizualizări: 1325
Marte va fi locuibila peste 1000 de ani     Marte, efect de sera, CO2, Terra + zoom
Galerie foto (1)

Sunt convinsi de acest lucru cercetatorii de la NASA.

Potrivit unui articol aparut in National Geographic Deutschland,pentru ca Marte sa devina locuibila ar trebui insa sa fie provocatun efect de sera de genul celui care incalzeste atmosferaterestra.
Caldura ar topi anhidrida carbonica aflata la cei doi poli si insolul planetei. Declansarea acestui fenomen ar putea fi generatade o cadere de meteroriti, prin amplasarea unor oglinzi giganticepe orbita in jurul lui Marte, sau deschizand o serie de fabricipentru productia de gaze. Odata atins un nivel de CO2 suficientpentru a duce temperatura peste 0, ar incepe sa ploua, apa ar curgepe suprafata planetei, iar in circa o mie de ani Marte ar putea fiacoperita de vegetatie.
Energia necesara constructiei oraselor ar putea fi furnizata decentrale atomice, instalatii eoliene sau reactoare nucleare.Astfel, o parte din populatia de pe Terra ar putea fi transferatape Planeta Rosie, unde insa, chiar si dupa o mie de ani de efect desera, pentru a se deplasa in aer liber, locuitorii tot vor trebuisa se foloseasca de "auto-respiratoare" intrucat nivelul de oxigendin aer ar creste foarte lent.

Sursa: Ansa

CITESTE SI:

Tag-uri: Marte | efect de sera | CO2 | Terra