Prima pagină D:News

Pe urmele monstrului din “Loch Ness”-ul englez (VIDEO)

09.14.2010 | ● Vizualizări: 242
Pe urmele monstrului din “Loch Ness”-ul englez     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O echipa de cercetatori a folosit in premiera echipamente moderne si sonare pentru a depista dovezi ale existentei unei creaturi ciudate, care ar trai in lacul Windermere, cel mai mare de pe teritoriul Angliei.

In ultimii patru ani au existat sapte marturii ale intalnirilorcu un animal acvatic, lung si incovoiat, botezat "Nessie-Arcuit" invirtutea asemanarii cu legendarul monstru din LochNess, in apele adancului lac britanic Windermere. Prin urmare, maimulti cercetatori s-au decis sa faca lumina in acest caz.

In timp ce naviga pe lac, echipa pornita pe urmele "rudei" luiNessie a detectat o ciudata perturbare, cu lungimea de aproximativ14 metri, in apa de sub ambarcatiune, fara ca sonarul sa detecteze,totusi ceva. Cautarile sunt o sarcina dificila aici, data fiindadancimea de pana la 70 de metri a lacului si lungimea de peste 16kilometri.

Thomas Noblett, proprietarul hotelului Windermere, aflat inapropierea lacului, si-a descris o mai veche si ciudata experienta,astfel: "Ma aflam in apa. Dintr-o data, am simtit ca ceva ca unpeste gigantic imi trece pelanga picioare. Apoi am fost ridicat de un val inalt de cam unmetru. Nu am ideea despre ce a fost vorba."

Dean Marynard, organizatorul "vanatorii", sustine: "Am avut, inultimii ani, mai multe observari ale creaturii aici decat in cazulLoch Ness, asadar, credem ca este vremea ca Nessie-Arcuit saprimeasca ceava mai multa atentie.

Anul trecut, o echipa de filmare locala a reperat un obiect lung deaproximativ 20 de metri sub suprafata lacului Windermere, darscepticii sunt de parere ca materialul video arata numai o urmalasata pe apa de o barca ce nu se vede in imagini.

Sursa: SkyNews

Descoperalumea in care traiesti: