Home » D:News » O raritate zoologică: ariciul albinos

O raritate zoologică: ariciul albinos

Publicat: 07.09.2011
Un cuplu de arici pitici africani – o specie hibridă crescută ca animal de companie - a adus recent pe lume un pui neobişnuit, pe cât de straniu ca înfăţişare, pe atât de rar: în cazul acestei specii, doar un exemplar din 10.000 este atins de albinism.

Albinismul este, în realitate, o anomalie genetică, manifestată prin lipsa pigmentului din păr, piele şi ochi, astfel încât exemplarele de mamifere albinoase au ochii roşii (deoarece prin irisul nepigmentat se văd micile vase de sânge din retină) şi blana albă (în cazul aricilor, albi sunt şi ţepii, care sunt fire de păr modificate).

Ariciul albinos a venit pe lume într-un parc zoo-botanic din nordul Angliei, Bank Mill Nursery and Nature Reserve, condusă de Melanie James.

Proprietara intenţionează să păstreze micul animal, crescându-l în captivitate; eliberarea lui în natură l-ar pune în pericol, deoarece, din cauza culori albe, este lipsit de protecţia pe care le-o conferă exemplarelor normale culoarea lor de camuflaj.
Numele ariciului urmează să fie stabilit printr-un concurs, care va atrage, cu siguranţă, publicitate pentru Bank Mill Nursery and Nature Reserve.

Complexul condus de Melanie James cuprinde o mică rezervaţie naturală, o pepinieră specializată în cultivarea şi vânzarea plantelor ornamentale şi o mică grădină zoologică.

Rezervaţia şi grădina zoo adăpostesc, printre altele, exemplare dintr-o specie rară de broaşte europene, dar şi specii exotice de reptile şi păsări, precum şi o colecţie de fluturi tropicali.

Cu vremea, însă, parcul a devenit şi un adăpost pentru animale, deoarece oamenii aduc aici fel de fel de creaturi găsite, fie sănătoase, fie rănite, pe care Melanie James nu poate refuza să le îngrijească.

Sursa: Mail Online

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase