Home » D:News » Cum poate vinul roşu să ne prelungească viaţa?

Cum poate vinul roşu să ne prelungească viaţa?

Cum poate vinul roşu să ne prelungească viaţa?
Publicat: 03.05.2012
Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit secretul longevităţii „ascuns” într-un ingredient al vinului roşu.

Aşa-numitul ingredient miraculos poartă denumirea de resveratrol şi se crede că are proprietăţi anti-îmbătrânire şi capacitatea de a lupta împotriva cancerului şi a bolilor de inimă. Acum, în urma studiilor de laborator, oamenii de ştiinţă spun că s-au convins că resveratrolul creşte nivelul energiei din organism.

Cu toate acestea, incredientul pare să aibă efect doar în prezenţa genei SIRT1, care este cheia longevităţii şi a energiei. Cercetări anterioare au demonstrat că reservatrolul îmbunătăţeşte starea de sănătate a şoarecilor hrăniţi cu o dietă bogată în grăsimi, crescând durata de viaţă a acestora.

După mai multe controverse legate de efectele reservatrolului, acum oamenii de ştiinţă spun că au reuşit să dezlege misterul ingredientului din vinul roşu şi că sunt foarte aproape de crearea unui medicament care ar reprezenta echivalentul beneficiilor aduse de 8.000 de sticle de vin.

În absenţa genei SIRT1, resveratrolul nu are însă efectul dorit, aşa că specialiştii caută o moleculă care imită efectul resveratrolului. Astfel de compuşi ar putea constitui baza unor viitoare medicamente menite să extindă durata de viaţă.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase