Home » Istorie » Scheletul unei femei antice ce a murit în timp ce năştea a fost descoperit în Egipt

Scheletul unei femei antice ce a murit în timp ce năştea a fost descoperit în Egipt

Scheletul unei femei antice ce a murit în timp ce năştea a fost descoperit în Egipt
Publicat: 22.11.2018
Scheletul unei femei ce a trăit în urmă cu mult timp în Egipt şi a murit tragic în timpul unei naşteri a fost descoperit de arheologi. Femeia ce a murit în urmă cu 3.700 de ani avea 25 de ani şi se afla în ultimele săptămâni de sarcină. Specialiştii susţin că a decedat în timpul travaliului.

Femeia a fost înmormântat într-un cimitir utilizat între 1700 î.Hr. şi 1550 î.Hr. de către nomazii ce călătoreau din nord către zona Nubia.

Mail Online notează că cercetătorii Universităţii Yale şi ai Universităţii din Bologna au descoperit rămăşiţele în cadrul zonei Assuan aflată la 852 kilometri de Cairo. Mustafa Wazizi, secretarul-general al Consiliului Suprem al Antichităţilor, a afirmat că cimitirul era utilizat de călători în timpul celei de-a doua perioade de tranziţie, între 1750-1550 î.Hr.

Fetusul se afla în poziţia de naştere, capul fiind amplasat în jos către pelvisul femeii. Specialiştii susţin că femeia ar fi suferit o fractură a pelvisului ce nu s-a vindecat corect şi i-a provocat moartea în cele din urmă. Scheletul femeii a fost înfăşurat într-un material din piele şi înconjurat de obiecte din ceramică, inclusiv un vas egiptean ce prezenta urme de uzură.

De asemenea, alături de cadavru au mai fost amplasate şi mărgele confecţionate din ouă de struţ.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Misterul micului ”extraterestru” din Atacama a fost în sfârşit elucidat şi era mai puţin bizar dacă într-adevăr provenea de pe altă planetă

Un copil s-a născut la 9 săptămâni după moartea mamei sale

Caz rar şi înfricoşător: arheologii au descoperit o naştere post-mortem într-un mormânt

Descoperire surprinzătoare în rădăcina unui fag bătrân. Are o VECHIME de 1.000 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase