Home » Lumea digitală » Tehnologia futuristă de prindere a hoţilor – FOTO+VIDEO

Tehnologia futuristă de prindere a hoţilor – FOTO+VIDEO

Publicat: 31.03.2016
Alarme antifurt care identifică intruşii, roboţi de pază şi arme virtuale sunt doar câteva dintre opţiunile ce vor fi disponibile proprietarilor doritori de a-şi securiza casele.

Un raport cu privire la viitorul securităţii casnice prezice un viitor mai sigur pentru proprietari, dar mai compicat pentru hoţi şi pungaşi. De exemplu, alarme antiefracţie ar putea striga pe nume intruşii, în timp ce spray-urile rezistente la ştergere i-ar putea marca în caz că hoţul reuşeşte să fugă.

Raportul, realizat de experţii în tendinţele futuriste de securitate, a fost comandat de compania americană de securitate ADT.

Într-un sondaj, firma ADT din Florida a ajuns la concluzia că doar patru din 10 oameni se simt în siguranţă la ei acasă, în timp ce unul din 10 crede că astăzi casa lui se află în faţa unui risc mai mare comparativ cu doar cinci ani în urmă.

Doctorul futurolog Ian Pearson prezice o serie de soluţii hi-tech care vor fi disponibile în următorul deceniu. Potrivit acestuia, camerele de luat vederi ascunse, mici, vor fi în curând un lucru obişnuit pentru cartierele rezidenţiale şi ar putea chiar să prevină intrarea hoţilor în case.

Aceste inovaţii hi-tech vor folosi software-ul de recunoaştere facială pentru a identifica infractorii şi pentru a declanşa alarma.

Se prognozează naşterea unei „vecinătăţi automatizate de urmărire”. Aceasta presupune că o nouă generaţie de sisteme de alarmă inteligente ce vor fi instalate în casele tuturor vecinilor vor comunica unele cu altele, colectând detalii cu privire la comportamentul unui străin suspect pe stradă sau pentru alertarea altora despre pericolul iminent.

Mai mult de atât, alarmele antiefracţie vor putea emite un sunet de frecvenţă joasă sau lumini stroboscopice de mare intensitate pentru a dezorienta intruşii.

„Sunetul emis ar putea lansa avertismente personalizate hoţilor şi autorităţilor responsabile. Dacă hoţii  sunt criminali cunoscuţi, avertismentele ar putea chiar să li se adreseze pe nume”, citează raportul final.

În interiorul casei, hoţii ar putea fi opriţi cu ajutorul trucurilor de securitate virtuală.

„Posturi de mitraliere, garduri electrice, mine şi lasere de mare putere, sunt interzise în lumea reală, însă în realitatea augmentată nu sunt interzise”, a mai spus Ian Pearson.

Tehnologia ar putea fi, de asemenea, folosită pentru a proteja camerele copiilor într-un mod distractiv.

Pe lângă acestea, „polimerii” inteligenţi instalaţi pe garduri ar putea declanşa alarme prin detectarea presiunii de la oricine ar încearca să le sară. Totodată, pistoale inteligente de apă instalate în grădini ar putea ţinti orice intrus cu substanţe chimice greu de înlăturat.

Acest lucru ar ajuta poliţia la identificarea hoţilor, în cazul în care aceştia ar reuşi să scape de gărzile de securitate robotizate şi de drone.

„Pe măsură ce tehnologia continuă să se dezvolte şi să devină disponibilă, toată lumea va fi capabilă să-şi facă casele lor aproape impenetrabile, fără să simtă că trăiesc într-o fortăreaţă” a declarat Gail Hunter, un purtator de cuvant ADT.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm şi aceste articole:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase