Home » Lumea digitală » Apple ar putea opri filmările cu smartphone-ul din timpul concertelor live

Apple ar putea opri filmările cu smartphone-ul din timpul concertelor live

Apple ar putea opri filmările cu smartphone-ul din timpul concertelor live
Publicat: 01.07.2016
Această soluţie ar putea fi adoptată şi de alte companii producătoare de smartphone-uri.

Utilizarea telefoanelor mobile în cadrul concertelor începe să devină o problemă din ce în ce mai mare, atât pentru fanii care îşi doresc să vadă prestaţia artiştilor live, cât şi pentru artişti, care nu doresc ca materialele de slabă calitate cu muzica lor să ajungă online.

O soluţie de moment a fost închiderea telefoanelor în huse securizate, care să împiedice folosirea lor, însă Apple crede că totul se poate rezolva cu puţină tehnologie, scrie Go4it.

Deşi probabil că nu vom vedea această funcţie implementată pe iPhone-uri prea curând, brevetul înregistrat de Apple foloseşte emiţătoare cu infraroşu pentru a bloca accesul la camera foto. Soluţia Apple implică montarea în zona scenei a unor emiţătoare cu infaroşu, care pot fi detectate de camera foto a telefonului.

Atunci când telefonul este îndreptat către zona scenei, software-ul telefonului opreşte automat funcţia de înregistrare a fotografiilor şi clipurilor video. Această soluţie ar putea fi adoptată şi de alte companii producătoare de smartphone-uri, pentru a asigura o experienţă plăcută tuturor celor care merg la concerte.

Desigur, utilizarea acestei tehnologii aduce în discuţie şi utilizarea ei în situaţii mai delicate, precum limitarea filmărilor în cazuri în care poliţia brutalizează pe nedrept cetăţeni, sau oprirea fimlărilor în anumite zone alese de autorităţi.

Din fericire, brevetul Apple include şi descrierea câtorva situaţii în care această tehnologie poate să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor de smartphone-uri.

Cei care aleg să facă fotografii în zone în care sunt amplasate emiţătoare cu infraroşu, ar putea primi informaţii în plus despre subiectul pe care îl fotografiază (link-uri către pagina de wikipedia, site-ul oficial, etc.).

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase