Home » Lumea digitală » Într-un experiment inedit, inteligenţa artificială a instruit alţi roboţi pentru a crea prăjitura perfectă

Într-un experiment inedit, inteligenţa artificială a instruit alţi roboţi pentru a crea prăjitura perfectă

Într-un experiment inedit, inteligenţa artificială a instruit alţi roboţi pentru a crea prăjitura perfectă
Publicat: 19.08.2017
Google a folosit o nouă abordare de a antrena inteligenţa artificială, programând-o să creeze reţete de prăjituri. De asemenea, metoda folosită a fost una mai „automată”, unde, practic, un AI îl putea antrena pe altul.

Astfel, compania a creat o reţea neurală numită Vizier pentru a ajuta alte reţele neurale. Google l-a programat pe Vizier pentru a crea reţeta perfectă de prăjituri, cu ajutorul testării gustului până când reţeta era bună, scrie Daily Mail.

Ingredientele şi condiţiile de coacere au reprezentat parametrii, permiţând doar anumite temperaturi şi doar anumite ingrediente. Bucătarii au gătit prăjituri cu precizie, fără să devieze de la reţetă. Cei care au încercat prăjiturile au oferit un feedback sub formă de chestionar. Rezultatele au fost agregate şi trimise la Vizier, care a analizat rezultatele şi a „calibrat” reţeta.

Următoarea rundă, cu noile îmbunătăţiri, a fost realizată de boţi, iar odată cu fiecare rundă şi încercare reţeta se îmbunătăţea şi mai mult.

Google a afirmat că aceasta este o metodă bună de a învăţa Vizier să sfătuiască alte sisteme despre cum este mai bine să îndeplinească o anumită sarcină.

„Prăjiturile s-au îmbunătăţit semnificativ odată cu timpul, ultimele runde au fost evaluate bine”, susţin cercetătorii care au realizat acest proiect.

De asemenea, experimentul a oferit indicii cu privire la capacităţile lui Vizier, precum abilitatea de a înţelege diferenţa dintre cantităţile de ingrediente şi consecinţele modificării acestora.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Inteligenţa artificială nu mai are nevoie de oameni. Google A.I. îşi crează propria sa reţea neuronală artificială

Inteligenta artificiala o va depasi pe cea umana pana in 2020

O echipă de savanţi se pregăteşte pentru un viitor sumbru: au creat un dispozitiv care ne apără de inteligenţa artificială

Elon Musk avertizează că inteligenţa artificială ar putea reprezenta un pericol pentru omenire ”Reprezintă un risc fundamental pentru existenţa civilizaţiei umane”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase