Home » Lumea digitală » Youtube testează un algoritm prin care videoclipurile apar în preferinţele utilizatorilor

Youtube testează un algoritm prin care videoclipurile apar în preferinţele utilizatorilor

Youtube testează un algoritm prin care videoclipurile apar în preferinţele utilizatorilor
Publicat: 30.05.2018
Câteva dintre cele mai populare persoane de pe Youtube au criticat website-ul că „experimentează” modul în care videoclipurile lor sunt livrate fanilor, relatează BBC.
Fără să facă vreun anunţ în prealabil, YouTube a început să testeze un algoritm prin care a modificat ordinea apariţiei videoclipurilor în tabloul preferinţelor utilizatorilor, informează Mediafax.
 
Schimbările au ieşit la iveală în momentul unii utilizatori s-au plâns de acest lucru pe reţelele de socializare, iar una dintre vedetele YouTube a spus că a fost cea mai proastă decizie pe care site-ul a luat-o de ani de zile, însă YouTube şi-a apărat „experimentul”.
 
Îniţial, subscribtion feed de pe YouTube a însemnat o listă cronologică de videoclipuri de la toate canalele la care care o persoană a decis se „aboneze”. Sistemul permite oamenilor să-şi construiască un feed personalizat.
 
Ultimul „experiment” YouTube – despre care s-a spus că a apărut pentru un „număr restrâns” de utilizatori – a modificat ordinea videoclipurilor din feed. În loc să afişeze cele mai recente videoclipuri în partea de sus, YouTube a spus că prin modificări le arătă oamenilor „videoclipurile pe care doresc să le vizioneze”.
 
Marques Brownlee, vlogger pe tehnologie – care are peste şase milioane de abonaţi – a declarat că videoclipurile cu prioritate „pe care ei cred că am vrea să le vedem” a fost o „mişcare de business”, adăugând că „este o căsuţă de abonament la care utilizatorii au decis sa se aboneze şi vor sa vadă toate postările, iar daca nu, se vor dezabona”.
 
YouTube a precizat că experimentul a implicat un „număr mic” de oameni, subliniind faptul că feed-ul „personalizat” a fost opţional şi că nu intenţiona să elimine feedul cronologic.
 
Cu toate acestea, YouTube a declarat pentru BBC că persoanele care au feed-ul „personalizat” vizionau videoclipuri mai mult timp.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase