Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De unde vin metalele?

De unde vin metalele?

De unde vin metalele?
Publicat: 21.07.2015
Metalele pure sunt elemente chimice. Asta înseamnă că ele nu pot fi divizate în alte substanţe. Există peste o sută de elemente chimice cunoscute, dintre care circa 80 sunt metale.

 Câteva dintre metale, printre care aurul, platina, argintul şi, uneori, cuprul, se găsesc în stare pură doar în interiorul pământului. Majoritatea metalelor, însă, nu sunt disponibile în concentraţie maximă în natură. Ele pot fi extrase doar din combinaţiile cu alte substanţe.

Compuşii chimici care se găsesc în natură poartă numele de minerale. Mineralele importante, mulţumită metalelor pe care le conţin, se numesc minereuri.

Valoarea unui minereu depinde de concentraţia metalului din structura lui şi cât de costisitoare este extragerea metalului din minereu. Ea depinde şi de cererea pieţei pentru metal.

Metalul pur se poate obţine din minereuri prin mai multe metode. Unele minereuri au nevoie doar să treacă prin câţiva paşi, în timp ce altele necesită mai multe procese.

Atunci când minereul iese din mină, el conţine, de obicei, cantităţi mari de materiale nedorite, cum ar fi argila sau piatra. De obicei, acestea sunt eliminate înainte ca partea valoroasă a minereului să fie procesată.

Cuprul şi aurul au fost, probabil, primele metale pe care omul a învăţat să le folosească. Ele se găsesc, în natură, atât în stare pură, cât şi în minereuri. Cuprul a fost folosit încă din anul 5.000 Î.Hr., iar aurul a fost utilizat, pentru prima oară, înainte de anul 4.000 Î.Hr.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase