Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Care sunt originile Diavolului?

Care sunt originile Diavolului?

Care sunt originile Diavolului?
Publicat: 08.10.2016
Diavolul este cunoscut cu diferite denumiri, de la Satana, Prinţul Întunericului, Belzebut sau Lucifer, dar care este povestea originală a acestui personaj întunecat?

În multe religii antice se regăsesc scripturi în care este povestită lupta dintre Dumnezeu şi Diavol. De exemplu, în religia zorostriană, una dintre primele religii din lume, zeitatea supremă Ormazd a creat două entităţi, una destructivă numită Ahriman şi fratele său geamăn Spenta Mainyu, afirmă Abner Weiss, psiholog şi rabinul sinagogii din Westwood Village, Los Angeles.

,,Lumea antică s-a chinuit, coexistând cu zeităţi bune şi malefice. Ipotezele acesteia se bazau pe faptul că exista o divinitate demonică care era responsabilă pentru răul din lume din cadrul căreia a răsărit ipoteza existenţei unui zeu bun,” a declarat el.

Satana nu era o figură proeminentă în religia iudeică. În scripturile ebraice, figura unei zeităţi demonice apare doar în Cartea lui Iov. În carte este descris momentul în care un răzvrătit îl întreabă pe Dumnezeu dacă un bărbat pe nume Iov va crede în continuare în el după ce va pierde totul. Dumnezeu acceptă provocarea şi îi ia lui Iov averea şi familia. Însă, în iudaism, diavolul nu avea multă putere, nefiind un caracter personificat,” a declarat Weiss.

Diavolul a devenit o parte importantă în sectele evreieşti în timpul Erei comune, când s-a născut Iisus, adaugă Weiss. De asemenea, acesta adugă faptul că divinitatea negativă nu a avut niciodată atât de multă putere precum divinitatea pozitivă.

Demonul creştinismului

Orice elev creştin învaţă că Satana este un înger căzut din cer, însă căderea în păcat nu este descrisă în Noul Testament  sau în Biblia Creştină, afirmă Jerry Walls, profesor de filozofie din cadrul Universităţii baptiste din Houston. 

Însă Satana apare în evanghelii ca fiind ademenitorul lui Iisus. De asemenea, există mai multe referinţe către Satana în funcţie de interpretările din Biblie. În Biblia ebraică există două pasaje ce fac referire la persoanele ce nu îl respectă pe Dumnezeu. ,,Primul Adam a căzut în păcatul Satanei,” declară Walls.

Sursa: Live Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase