Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce actorii din filmele americane alb negru aveau un accent distinctiv?

De ce actorii din filmele americane alb negru aveau un accent distinctiv?

De ce actorii din filmele americane alb negru aveau un accent distinctiv?
Publicat: 21.01.2017
În filmele alb negru din perioada de aur a Hollywood-ului poate fi observat accentul straniu şi distinctiv pe care îl au actori precum Cary Grant sau Katharine Hepburn.

În cadrul unui videoclip postat pe Youtube de utilizatorul BrainStuff este explicat de ce oamenii din filmele americane vechi au un accent unic. Accentul este denumit Transatlantic sau Atlanticul Mijlociu şi nu seamă nici cu cel american, nici cu cel britanic, notează Vintage News. 

Însă accentul este inspirat de aristocraţia britanică, fiind utilizat în primă fază de studenţii care se aflau în şcolile din New England. Numele de Atlanticul Mijlociu se referă la zona dintre Los Angeles şi Marea Britanie, astfel find simbolizate influenţele din ambele ţări. 

Printre caracteristicile accentului se numără omiterea pronunţiei r-urilor  de la sfârşitul cuvintelor precum ,,winner” sau ,,clear” şi pronunţia uşoară a vocalelor ,,dahnce” în loc de ,,dance”. 

Accentul Atlanticului Mijlociu este deseori utilizat în timpul cursurilor de teatru.

Vă recomandăm să citiţi şi următorele articole

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase