Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cât de periculoase sunt mâncărurile consumate din recipientele din cupru?

Cât de periculoase sunt mâncărurile consumate din recipientele din cupru?

Cât de periculoase sunt mâncărurile consumate din recipientele din cupru?
Publicat: 13.08.2017
Conform unor cercetări recente, prin consumarea unor băuturi precum cunoscutul cocktail Moscow Mules din recipientele de cupru, organismul uman poate fi otrăvit. Însă există un motiv important pentru care acest tip de recipiente nu reprezintă un pericol.

Mâncărurile, băuturile sau ingredientele ce au un pH sub limita de 6.0 nu ar trebui consumate din recipiente din cupru, spun experţii. Printre acestea se numără oţetul, sucul de fructe, vinul sau ingredientele din cocktailul Moscow Mules, informează Bustle

Avertismentul este adevărat, consumul unor băuturi cu pH sub şase în astfel de recipiente poate provoca otrăvirea, dar datorită stratului protector aflat pe recipientele din prezent aspectul pH-ului scăzut nu ar trebui să reprezinte o problemă. 

Recipientele  din cupru realizate în ultimul secol conţin un strat protector din lac şi nichel. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase