Home » Natură » Dovada celui mai vechi act sexual rezolvă un mister din perioada cretacică. FOTO

Dovada celui mai vechi act sexual rezolvă un mister din perioada cretacică. FOTO

Publicat: 06.02.2016
Actul lor sexual este conservat într-o formă extrem de clară chiar şi astăzi.
Acum aproape 99 de milioane de ani, doi păianjeni cosaşi, cunoscuţi şi sub denumirea de păianjeni de câmp sau opilionide, s-au cuplat într-un act de reproducere.
 
Iar actul lor sexual este conservat într-o formă extrem de clară chiar şi astăzi. Datorită chihlimbarului, în care s-au imortalizat, pot fi observate detalii izbitoare. Prin fosilă este vizibil momentul când penisul arahnidei a fost complet extins. Acest model din chihlimbar oferă un exemplu rar de copulaţie din perioada cretacică.
 
Masculul de opilionidă are un penis retractabil care în majoritatea timpului stă ascuns în interiorul corpului. Fapt extrem de nefericit pentru arahnologi. Aceste organele genitale sunt o modalitate foarte bună de a observa diferenţa dintre specii. 
 
 
Această nouă fosilă oferă cercetătorilor un aspect unic la modul în care păianjenii cosaşi antici se aseamănă cu speciile care există astăzi şi poate elucida diferenţele între păianjenii de astăzi şi strămoşii lor. 
 
Un studiu publicat în revista Naturwissenschaften descrie fosila şi o poziţionează într-o familie nouă de arahnide, dispărută, iar diferenţele se bazează parţial pe penisul său neobişnuit, care are un vârf în formă de spatulă. Specimenul, de asemenea, are ochii foarte mari, o trăsătură despre care cercetătorii spun că ar fi fost comună în subordinea Dyspnoi din care face parte această specie antică de păianjen.
 
Sursa: Sciencemag
 
Vă recomandăm şi aceste articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase