Home » Natură » Lupta pentru supravieţuire este dură. La câteva ore după ce acest urs polar a fost filmat în timp ce mângâia un câine, a mâncat un întreg husky

Lupta pentru supravieţuire este dură. La câteva ore după ce acest urs polar a fost filmat în timp ce mângâia un câine, a mâncat un întreg husky

Publicat: 22.11.2016
Videoclipul în care un urs polar mângâie pe cap un câine a atras admiraţia tuturor utilzatorilor de pe reţelele sociale.
 La câteva ore după ce videoclipul a fost făcut public, acelaşi urs polar a mâncat un alt câine husky .
 
,,Aceea a fost singura noapte când nu am hrănit urşii, singura noapte în care nu am lăsat nimic afară,” a declarat Brian Ladoon, locuitor din Churchill, Canada.
 
Ladoon conduce adăpostul de câini Mile 5 din Churchill, acesta hrăneşte regulat urşii, încercând să-i îndepărteze de căini. Însă, în aceiaşi zi în care ursul polar a fost surprins mângâind un câine, un alt câine a fost mâncat de către animalul masiv.
 
,, Ofiţerii au fost nevoiţi să imobilizeze un urs din zonă, săptămâna trecută, şi să-l mute într-o zonă îngrădită pentru că a ucis unul dintre câinii noştri,” a declarat purtătorul de cuvând al Dezvoltării Durabile din Manitoba. ,,O mamă şi un pui au fost, de asemenea, relocaţi, deoarece comportamentul femelei devenise o îngrijorare pentru localnici,” a adăugat el.

 
Conform legilor pentru protejarea speciilor pe cale de dispariţie din Manitoba, ,,nicio persoană nu trebuie să ucidă, rănească, posede, să deranjeze sau să intervină în ciclul unui animal pe cale de dispariţie”.
 
În acest punct nu se ştie dacă Ladoon va fi amendat pentru practicile sale, dar urşii polari vor avea de suferit deoarece învâţându-se să fie hrăniţi, ar putea deveni foarte periculoşi acum că autorităţile au pus capăt acestui proces.
 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase