Home » Știință » Un puşti de 15 ani a dezvoltat un test care va ajuta detectarea şi tratarea Alzheimer-ului, cu mult timp înainte de apariţia simptomelor

Un puşti de 15 ani a dezvoltat un test care va ajuta detectarea şi tratarea Alzheimer-ului, cu mult timp înainte de apariţia simptomelor

Un puşti de 15 ani a dezvoltat un test care va ajuta detectarea şi tratarea Alzheimer-ului, cu mult timp înainte de apariţia simptomelor
Publicat: 09.02.2016
Se estimează că boala afectează 1% din populaţia Globului, cu vârste cuprinse între 65 şi 70 de ani.

Maladia Alzheimer se manifestă, în general, prin simptome precum confuzia mentală, pierderile de memorie sau chiar depresia. Boala afectează 1% din populaţia Globului, cu vârste cuprinse între 65 şi 70 de ani.  Până acum, această afecţiune putea fi detectată doar după apariţia mai multor simptome, însă un tânăr în vârstă de numai 15 ani a creat un test, prin intermediul căruia boala poate fi descoperită cu mult timp înainte de apariţia primelor semne.

Un adolescent din oraşul britanic Epsom, pe nume Krtin Nithiyanandam, a conceput un anticorp, care, în momentul în care este introdus în organism, ajunge la nivelul creierului, unde distruge neurotoxinele apărute în primul stagiu de dezvoltare al maladiei. Mai mult decât atât, anticorpul se poate ataşa de particulele fluorescente, ce se folosesc în timpul procedurii de imagistică cu rezonanţă magnetică pentru a detecta proteinele care declanşează apariţia Alzheimer-ului.

Conform studiului realizat de Krtin, anticorpul creat de el poate fi folosit şi la tratarea maladiei. „Rezultatele noilor cercetări pe care le-am efectuat au arătat că anticorpul poate fi utilizat cu scopul de a diagnostica boala, dar şi pentru a o trata”, a declarat adolescentul britanic.

În momentul de faţă, puştiul de 15 ani concurează cu invenţia sa la Google Science Fair Prize, o competiţie internaţională, destinată adolescenţilor care au dezvoltat proiecte ştiinţifice inovative. Krtin este deja finalist şi, dacă va câştiga concursul, va obţine o bursă, care îl va ajuta să-şi continue cercetarea.

Sursa: interestingengineering.com

Vă mai recomandăm şi: ”Copilul cu trei părinţi” ar putea fi aprobat şi în SUA, doar cu o condiţie. Embrionii de gen masculin au prioritate. DE CE?

                                             Motivul pentru care TIMPUL curge întotdeauna înainte. O cercetătoare australiană a venit cu o nouă explicaţie

                                             Impactul pe care îl va avea tehnologia asupra speciei noastre. Ce se va întâmpla cu oamenii până în anul 2050

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase