Home » Știință » Misterul ”Megastructurii extraterestre” s-a adâncit. Ce au descoperit cercetătorii

Misterul ”Megastructurii extraterestre” s-a adâncit. Ce au descoperit cercetătorii

Misterul ”Megastructurii extraterestre” s-a adâncit. Ce au descoperit cercetătorii
Publicat: 06.10.2016
Cea mai controversată stea din galaxia noastră, KIC 8462852, este mult mai deosebită decât credeau experţii. Aceasta prezintă noi schimbări care nu au mai fost observate la nicio altă stea.

Anul trecut, a fost anunţat faptul că obiectul îşi schimba rapid luminozitatea. Datorită fenomenului, unele persoane au speculat că obiectul este înconjurat de o megastructură extraterestră. Noile observaţii au demonstrat că nu există structuri extraterestre în jurul său, însă misterul se adânceşte în urma unor date istorice descoperite ce sugerează că steaua s-a estompat în mod inexplicabil cu 14%  în decursul unui secol.

Cercetătorul Josh Simon şi Ben Montet au utilizat obsevaţiile realizate de telescopul spaţial al NASA Kepler pentru a descoperi că steaua KIC 8462852 s-a estompat în decursul celor patru ani în care a fost studiată. 

,,Măsurătorile noastre realizate în timpul celor patru ani au demonstrat că steaua chiar îşi pierde din luminozitate,”  a declarat Montet.  ,,Este neobişnuit ca acest tip de stea să se estompeze în timp, nu am văzut un fenomen asemănător în cadrul informaţiilor oferite de Kepler,” a adăugat el.

KIC 8462852, care este cunocută şi cu numele de steaua lui Tabby, s-a estompat cu 1% în primii trei ani, apoi a scăzut simţitor cu 2%, rămânând stabilă pentru următoarele şase luni. 

,,Steaua era oricum unică pentru episoadele sale sporadice, dar acum am observat că steaua prezintă şi alte trăsături la fel de neobişnuite,” a declarat Josh Simon, din cadrul Institutului de Ştiinţă Carnegie. 

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase