Home » Știință » Cu cât este mai bătrân doctorul, cu atât rata mortalităţii în rândul pacienţilor este mai mare

Cu cât este mai bătrân doctorul, cu atât rata mortalităţii în rândul pacienţilor este mai mare

Publicat: 22.05.2017
Vârsta medicului poate avea un impact asupra calităţii serviciilor medicale, şi chiar îţi diminuează şansele de supravieţuire, conform unui nou studiu publicat în ”British Medical Journal”.

Cercetătorii de la Harvard au analizat date a mai mult de 700.000 de spitalizări ale pacienţilor bolnavi, îngrijiţi de aproximativ 19.000 de medici între anii 2011 şi 2014. Au observat  că rata mortalităţii creşte odată cu vârsta medicului, scrie Ars Technica.

Pacienţii cu doctorii sub 40 de ani aveau o rată a mortalităţii de 10,8%. Cu doctorii între 40 şi 49 de ani mortalitatea a avut o creştere aproape neînsemnată, până la 11,1%. La doctorii cu vârstele cuprinse între 50 şi 59 de ani, rata a crescut la 11,3, iar la cei de 60 de ani sau peste, rata mortalităţii este de 12,1%, crescând simţitor, mai mult de 13% la 70 de ani (graficul de mai jos).

Credit: Tsugawa et al.

S-a avut în vedere rata generală a mortalităţii din spitale şi severitatea bolilor. Toţi pacienţii aveau vârstele de la 65 de ani în sus.

Studiul este unul descriptiv, menţionând doar o corelaţie între vârstă şi rata mortalităţii. Cercetătorii au sugerat că pot exista anumite cauze, care ţin de aptitudinile doctorului care se deteriorează odată cu trecerea timpului şi de incapacitatea acestuia de a asimila şi a pune în practică noile tehnici.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Institutul Clinic Fundeni inaugurează un nou centru medical destinat pentru pacienţii cu boli inflamatorii

Medicii au descoperit un nou element care reduce riscul apariţiei cancerului

S-au descoperit două forme de melanom care nu sunt asociate cu cancerul de piele şi cu expunerea la soare

Premieră în lumea medicală: doctorii au transplantat o ureche care a crescut pe antebraţul unui om – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase