Home » Știință » Experţii au reuşit să ,,creeze” senzaţia de iubire cu ajutorul unui implant cerebral

Experţii au reuşit să ,,creeze” senzaţia de iubire cu ajutorul unui implant cerebral

Experţii au reuşit să ,,creeze” senzaţia de iubire cu ajutorul unui implant cerebral
Publicat: 06.06.2017
Neurologii din cadrul Universităţii Emory au reuşit să ,,spargă codul neuronal'' al iubirii. Aceştia au descoperit o metodă de realizare a conexiunilor cerebrale care activează sistemul de recompensă al creierului.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat activitatea neuronală a şoarecilor de câmp în timp ce aceştia se împerecheau. Experţii au descoperit că mişcările ritmice excită zona creierului implicată în luarea deciziilor, cortexul prefrontal şi sistemul de recompensă al creierului, nucleul accumbens, informează IFL Science.

,,Este remarcabil că există un model neuronal al predispoziţiei de iubire. Variaţiile similare în comunicarea corticostriatală ar putea reprezenta fundamentul diferenţelor competenţelor sociale în cazul afecţiunilor psihiatrice ale oamenilor,” a declarat Larry Young, coautor al studiului. 

Utilizând optogenetica, o tehnică de inserţie a genelor care controlează proteinele sensibile la lumină, experţii au creat un grup de neuroni fotosensibili, pentru stimularea zonei neuronale observate. 

,,Este incredibil cum putem controla legăturile sociale prin stimularea neuronală cu ajutorul unei lumini implantate în creier şi controlate de la distanţă,” a adăugat coautorul Zack Johnson.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase