Home » Știință » Elon Musk trimite un miliardar japonez către Lună. Niponul vrea să ia cu el, în prima misiune turistică în spaţiu, şi opt artişti

Elon Musk trimite un miliardar japonez către Lună. Niponul vrea să ia cu el, în prima misiune turistică în spaţiu, şi opt artişti

Publicat: 18.09.2018
SpaceX a decis cine va fi primul turist spaţial. Este vorba de un miliardar japonez care va zbura alături de şase - opt artişti în jurul Lunii, în cadrul primei călătorii private către satelitul natural al Terrei.

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa va plăti pentru el şi pentru şase sau opt artişti costurile călătoriei ce va dura o săptămână. 

Conform Independent, racheta Big Falcon va fi lansată în 2023, după cum a declarat fondatorul companiei, Elon Musk. Însă, până în prezent, compania a amânat mai multe misiuni, anterior Musk declara că primul zbor privat în spaţiu va avea loc în 2018. Musk ar putea fi unul dintre pasagerii primului zbor privat către Lună, însă celelalte locuri vor fi ocupate de artişti de pe Pământ. 

Maezawa, în vârstă de 42 de ani, a afirmat că îşi doreşte ca musafirii săi „să vadă Luna de aproape şi Pământul în toată splendoarea sa, ca mai apoi să creeze lucruri ce reflectă experienţa lor”. 

Musk a declarat că Maezawa este fondatorul celui mai mare site de retail din Japonia şi una dintre cele mai bogate persoane din ţară. El va plăti întreaga călătorie, însă suma exactă nu a fost publicată. Astfel de misiuni se ridică la un cost de 150 milioane de dolari. Maezawa a fost cel care a propus companiei ideea unei călătorii de grup, spune Musk. 

„Nu am dorit să am o astfel de experienţă doar pentru mine”, a declarat Maezawa. Până în prezent, mliardarul japonez nu a publicat şi numele celorlalte persoane din cadrul zborului, dar a afirmat că Musk ar putea fi unul dintre ei. „Poate vom călători împreună”, a declarat şi Musk. 

CEO-ul SpaceX a mai declarat că BFR este încă în proces de dezoltare şi va realiza o serie de teste fără echipaj înaintea călătoriei programate, însă misiunea nu va include şi aselenizarea. 

Distanţa medie dintre Pământ şi Lună este de aproximativ 382.500 de kilometri. Ultima vizită a astronauţilor NASA pe Lună a avut loc în cadrul programului Apollo. NASA plănuieşte propria misiune către Lună în 2023. 

Recent, Musk a publicat şi o serie de imagini cu racheta BFR ce va realiza prima misiune privată în spaţiu. 

Sursa-Twitter/Elon Musk

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase