Home » Timp Liber » Spiritul Japoniei medievale

Spiritul Japoniei medievale

Spiritul Japoniei medievale
Publicat: 01.06.2009
In Spiritul Japoniei medievale - The Spirit of Mediaeval Japan, Mihnea Voicu Simandan isi face debutul in volum cu un studiu despre starile sociale din Japonia evului mediu. La publicare, in 1999, autorul era student la Universitatea de Vest “Vasile Goldis” din Arad. Acum este profesor in Bangkok!

Autor: Mihnea Voicu Simandan
Editura: Nipponica

Mihnea Voicu Simandan face in Spiritul Japoniei medievale – The Spirit of Medieval Japan o comparatie intre cele doua piramide ale starilor sociale din Japonia evului mediu, si constata faptul ca, opus piramidei starilor dominante, in piramida starilor subordonate nu se pot stabili relatii de legatura intre starile sociale care o compun. Astfel, pentru taran, camatarul era doar un mijloc de a-si putea plati darile la timp, pentru artizan si meserias, negustorul reprezenta o cale de a-si comercializa produsele. Autoritatea imparatului, chiar si numai formala, era recunoscuta de catre toate starile sociale, indiferent ca apartineau starilor dominante sau celor subordonate.
Cartea este structurata in trei parti. Prima parte prezinta câteva aspecte legate de periodizarea, geografia, istoria, arta si literatura Japoniei. A doua parte cuprinde o prezentarea concisa a tuturor starilor sociale din Japonia evului mediu, iar cea de-a treia parte cuprinde o serie de tabele cronologice.

Citeste continuarea pe bookblog.ro

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase