Home » Știință » Cum funcţionează sistemul nervos central al unei muşte – VIDEO

Cum funcţionează sistemul nervos central al unei muşte – VIDEO

Cum funcţionează sistemul nervos central al unei muşte – VIDEO
Publicat: 12.08.2015
Pentru prima dată în istorie, cercetătorii au reuşit să transpună în imagini întregul sistem nervos central al unui organism non-transparent în timp ce acesta execută sarcini specifice. Înregistrarea arată cu lumini şi culori felul în care funcţionează mintea unei muşte.

Cercetătorii americani au îndepărtat sistemul nervos central al larvei, cu totul, observând activitatea sa cu ajutoul unei noi metode. Aceasta a devenit posibilă ca urmare a avansului tehnologiilor de imagistică.

Practic, savanţii au reuşit să transpună în imagini ţesutul neuronal la o viteză ridicată, în 3D, la o rezoluţie de 25 de ori mai bună decât cea a unor experimente anterioare. Până acum, cel mai mare sistem nervos ce a putut fi ”cartografiat” în imagini a fost al unui organism microscopic.

Bill Lemon, de la Institutul Medical Howard Hughes, spune că acest proces reprezintă ”Sfântul Graal al cercetătorii neurologice. Lemon spune că dacă procesul ar putea fi aplicat la o scară mai largă sau chiar pe creierul uman, implicaţiile ar putea fi uriaşe.

”Dacă într-o zi vom putea să facem asta cu creierul uman, atunci toate întrebările noastre legate de neuroştiinţă şi-ar găsi răspunsuri”, a precizat el.

Sursă: IFLScinece

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase