Home » D:News » Ce consumă un luptător de sumo la micul dejun sau la prânz?

Ce consumă un luptător de sumo la micul dejun sau la prânz?

Ce consumă un luptător de sumo la micul dejun sau la prânz?
Publicat: 28.07.2017
Corespondentul Reuters Issei Kato a petrecut o zi întreagă cu luptătorii de sumo, antrenaţi de cunoscutul antrenor Kyokutenhō Masaru
Luptătorii de sumo, numiţi rikishi, nu poartă alt echipament decât o centură de mătase-numită mawashi, care este înfăşurată în mod repetat în jurul brâului, trecută printre picioare şi legată cu un nod la spate.
 
Corespondentul Reuters Issei Kato a fost admis în templul budist Ganjoji Yakushido, din Nagoya, unde sunt antrenaţi luptătorii de sumo de Tomozuna Oyakata.
 
Sumo este o luptă japoneză pe un ring special, în care este declarat învins adversarul obez, care cade primul pe podea, atunci când atinge podeaua cu orice parte a corpului, în afară de tălpi sau scoate în afara ringului unul ori ambele picioare. Sumo este considerat de către mulţi ca fiind sportul naţional al Japoniei, având multe elemente rituale, care îşi au originea în religia shinto. Cu toate că are o vechime de peste 2.000 de ani, a devenit sport profesionist abia în prima parte a perioadei Edo.
 
Citeşte continuarea pe Rador.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase