Home » D:News » Tesla a patentat ştergătoarele de parbriz laser

Tesla a patentat ştergătoarele de parbriz laser

Tesla a patentat ştergătoarele de parbriz laser
Publicat: 02.12.2019
Patentul pentru tehnologia ştergătoarelor laser a fost făcut public recent.

Tesla şi-a obişnuit fanii şi clienţii cu inovaţiile şi tehnologiile futuristice pe care le include în automobilele sale. Una dintre aceste tehnologii este cea a ştergătoarelor de parbriz laser, patentul a fost făcut public recent, notează Futurism.

Această nouă tehnologie foloseşte laserele pentru curăţarea parbrizelor şi a panourilor solare, totuşi, după cum reiese din descrierea pe care Phiroze Dalal, inginer al Tesla, a făcut-o acestui sistem de curăţare în aplicaţia oficială reiese clar că acesta a fost gândit pentru a fi folosit pentru automobile.

În aplicaţia patentului, sistemul de curăţare este plasat în aceleaşi locuri precum ştergătoarele tradiţionale, care identifică şi elimină resturile de pe parbrize.

Specialiştii în tehnologie sunt de părere că acest sistem are o largă aplicabilitatea şi în cazul panourilor solare, în special asupra celor care sunt amplasate pe locuinţe şi a căror cuăţare se poate dovezi periculoasă.

În prezent, este neclar dacă oficialii companiei intenţionează să instaleze acest sistem pe maşinile pe care le construieşte, luând în calcul faptul că lasere vor fi îndreptate, mai mult sau mai puţin către ochii şoferilor.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase