Home » Natură » Ce specii de plante se află în Parcul Moghioroş din Bucureşti. E o adevărată grădină botanică

Ce specii de plante se află în Parcul Moghioroş din Bucureşti. E o adevărată grădină botanică

Ce specii de plante se află în Parcul Moghioroş din Bucureşti. E o adevărată grădină botanică
Sursa foto: Primăria Sectorului 6
Publicat: 21.06.2020

Bucureștenii în căutare de un moment de relaxare, dar și de o schimbare, pot alege o plimbare în serele din Parcul Moghioroş. Peste 300 de specii de plante din zone tropicale, mediteraneene, deșertice și ecuatoriale au fost aduse în cele șapte pavilioane expoziționale.

Parcul Moghioroş, situat în sectorul șase al Capitalei, este un adevărat paradis pentru publicul care dorește să admire sute de plante în habitatul lor natural.

Cele șapte pavilioane ale serei au fost amenajate pe climate diferite, plantele exotice provenind din zone geografice diferite. Printre minunatele plante aduse aici se numără peste 300 de specii de cactuși, palmieri, orhidee, ferigi, precum și de ananas.

Ce specii de plante se află în Parcul Moghioroş din Bucureşti

Pe departe cea mai importantă atracție a expoziției o reprezintă Arborele din Jurassic (Wollemia nobilis). Specia datează de peste 200 de milioane de ani, însă a putut fi readusă la viață din fosile. Wollemia nobilis a fost descoperită în 1994, în Parcul Național Wollemi din statul australian New South Wales. Specia este clasificată ca fiind „în pericol de dispariție”, tocmai de aceea în Australia astfel de arbori sunt protejați prin lege.

Autoritățile au transmis că 224 de foraje geotermale au fost executate în aceste sere, astfel încât temperatura și umiditatea să atingă niveluri optime. Soluția modernă și eco ar fi unică în Capitală, iar în România ar fi devansată, ca putere, doar de Laserul de la Măgurele.

O adevărată grădină botanică în sectorul șase al Capitalei

Serele pot fi vizitate gratuit, însă programul de vizitare diferă în funcție de sezon. Programul de iarnă (1 noiembrie – 31 martie) oferă acces în zilele de miercuri, joi și vineri, între orele 10:00 și 16:00, iar în weekend între orele 09:00 și 15:00.

Cât despre programul de vară (1 aprilie – 31 octombrie), oamenii pot vizita serele de miercuri până vineri între 10:00 și 19:00, cât și în weekend între orele 09:00 și 15:00.

Totodată, accesul poate fi făcut în grupuri de trei și până la 12 persoane. Grupurile trebuie să fie însoțite de ghid. De asemenea, copiii cu vârsta de până la 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cum au devenit carnivore unele specii de plante. Anomalia genetică din urmă cu 70 de milioane de ani

Top 5 cele mai toxice plante din România! Sunt atât de otrăvitoare încât doar câteva grame pot duce la moarte

Ce plante trebuie să ai neapărat în apartament ca să domoleşti poluarea din Bucureşti

Ce este gloxinia, „Pasărea Phoenix” a plantelor? Cum se îngrijeşte corect floarea care iarna dispare complet, dar renaşte în fiecare an

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase