Home » Știință » Imagini uimitoare de pe Stația Spațială Internațională, dezvăluite de NASA

Imagini uimitoare de pe Stația Spațială Internațională, dezvăluite de NASA

Imagini uimitoare de pe Stația Spațială Internațională, dezvăluite de NASA
Aurora Boreală văzută de pe orbită. Sursa foto: NASA
Publicat: 24.01.2021

În ciuda evenimentelor fără precedent care au marcat anul 2020, Universul văzut din spațiul cosmic a fost mai spectaculos ca niciodată.

Astronauții NASA Peggy Whitson și Jack Fischer au îndrăznit să se îndepărteze de Stația Spațială Internațională (ISS) și au transmis în direct imagini de înaltă rezoluție 4K, care apoi au fost date publicității de către NASA.

Europa văzută din orbită în rezoluție 4k

Astfel, NASA ne oferă posibilitatea de a vizita sudul Europei în doar trei minute. Bineînțeles, acest lucru este posibil atunci când avem o cameră video 4K ce înconjoară planeta de la 400 de kilometri în sus. În august 2016, această filmare de înaltă rezoluție a fost surprinsă în timp ce Stația Spațială Internațională a parcurs aproape 1.600 de kilometri, colectând imagini cu Austria, Peninsula Iberică, Italia, sudul Germaniei, Elveția, coasta de vest a Franței și țările din sudul Peninsulei Balcanice.

Frumusețea liniștită și incomparabilă a lumii noastre

Astronautul rus Sergey Ryazansky a împărtășit printr-un videoclip frumusețea liniștită și incomparabilă a lumii noastre. Astronautul a filmat totul alături de comandantul american Randy Bresnik și vizitatorul Italian la bordul ISS Paolo Nespoli. Imaginile de înaltă rezoluție arată planeta noastră între lunile august și octombrie 2017 văzută de pe Stația Spațială Internațională de pe orbita terestră joasă.

Mercur în tranzit în rezoluție 4k

Totodată, o altă filmare scurtă și uimitoare dezvăluie dimensiunea de neimaginat a Universului. Observatorul Solar Dynamics al NASA a observat planeta Mercur în timp ce aceasta zbura de-a lungul Soarelui la data de 11 noiembrie 2019. Interesant este cât de mică pare planeta alături de Soare. Mercur, planeta mică din Sistemul Solar cu un diametru de aproximativ 4.800 de kilometri, pare o simplă mărgea în aceste imagini.

Uimitoarea Auroră Boreală văzută din orbită

Fenomenul spectaculos al Luminilor Nordului este ceva pe care mulți dintre noi sperăm să îl vedem cu ochii noștri. Astfel, vom aprecia cu siguranță una dintre cele mai frumoase priveliști a fenomenului mulțumită camerei UHD de pe ISS, scrie The Science Times.

O filmare scurtă arată Aurora Boreală și Aurora Australă, fenomene care apar atunci când electronii și protonii încărcați electric se ciocnesc cu atomii neutri în atmosfera superioară din câmpul magnetic al Pământului.

Imagini în rezoluție 4k cu o erupție solară

O erupție solară de nivel mediu a fost emisă dintr-o zonă activă a Soarelui, iar Observatorul Solar Dynamics al NASA a surprins evenimentul. Imaginile sunt excepționale pentru că erupția este filmată în mai multe lungimi de undă a luminii UV, care pentru ochii noștri ar fi de regulă opacă.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Testarea celei mai puternice rachete a NASA s-a încheiat cu un eșec parțial

NASA anunță că o gaură neagră supermasivă a dispărut fără urmă. Cum poate fi explicat fenomenul

NASA dezvăluie planuri pentru achiziționarea de regolit lunar, cu prețuri pornind de la 1 dolar

NASA a găsit o explicație pentru obiectul misterios care orbitează Pământul

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase