Home » Istorie » Grace Kelly, eroina perfectă a lui Alfred Hitchcock care a sfârșit într-un mod tragic

Grace Kelly, eroina perfectă a lui Alfred Hitchcock care a sfârșit într-un mod tragic

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25.04.2021

Grace Patricia Kelly s-a născut la data de 12 noiembrie 1929 în Philadelphia, SUA. Numită și prințesa Grace de Monaco, aceasta a fost o actriță americană de film și televiziune, cunoscută pentru frumusețea sa deosebită.

Grace Kelly a apărut în 11 pelicule înainte să abandoneze cariera la Hollywood pentru a se căsători cu prințul Rainier al III-lea de Monaco în 1956.

Grace Kelly s-a născut într-o familie înstărită de catolici irlandezi. Tatăl său a fost John B. Kelly, vâslaș premiat, iar unchiul său a fost dramaturgul George Kelly. Grace a urmat cursurile școlilor private înainte să ajungă la Academia Americană de Arte Dramatice din orașul New York în 1947.

Grace Kelly a fost eroina perfectă pentru Alfred Hitchcock

Totodată, Grace Kelly a lucrat ca fotomodel pentru a-și plăti taxele școlare. După mai multe roluri minore, Grace și-a făcut debutul pe Broadway în noiembrie 1949 în „Fadren” (Tatăl), o tragedie a dramaturgului suedez August Strindberg. Grace a primit numeroase roluri de televiziune în anii 1950. În 1951 și-a făcut debutul pe marile ecrane, atunci când a apărut într-un rol minor în drama „Fourteen Hours”. În următorul an, Grace a avut o performanță notabilă în „La amiază”, un western în care a jucat rolul soției lui Gary Cooper, scrie Britannica.

Grace Kelly și Alfred Hitchcock pe platourile de filmare. Sursa foto: Profimedia

În pofida multor roluri remarcabile, cele mai memorabile roluri ale lui Grace Kelly au fost cele din filmele lui Alfred Hitchcock. Grace a apărut „Dial M for Murder” și „Rear Window” în 1954, iar apoi în „To Catch a Thief” în 1955. Grace a fost considerată eroina perfectă pentru Alfred Hitchcock, simbolizând ceea ce regizorul renumit numea „eleganță sexuală”.

Accidentul tragic în care a murit prințesa Grace de Monaco

După ce a apărut în „The Swan” și „High Society” (1956), Grace Kelly s-a retras de pe marile ecrane pentru a se căsători cu prințul Rainier. Cuplul s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii civile la data de 18 aprilie 1956. O ceremonie religioasă opulentă a avut loc în următoarea zi. Astfel, Grace a devenit prințesă de Monacă. Cuplul a avut trei copii, Caroline, Albert și Stéphanie, iar prințesa Grace a continuat să întreprindă activități caritabile și culturale.

La data de 13 septembrie 1982, Grace Kelly a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se afla la volanul mașinii pe un drum din Cap-d’Ail, din regiunea Côte d’Azur a Franței. Grace a pierdut controlul automobilului, care a căzut într-o prăpastie. A doua zi, prințesa Grace a murit în urma accidentului rutier. Fiica sa Stéphanie, care se afla în mașină la momentul accidentului, a suferit doar răni minore.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Violeta Andrei, frumoasa actriță pe care Elena Ceaușescu a urât-o până la moarte

Nicole Kidman, actrița care fascinează de mai bine de 30 de ani. Pasiunea ascunsă a australiencei

Cine este nepoata lui Charlie Chaplin, frumoasa actriţă care a avut un rol important în Game of Thrones

Câți metri pătrați are, de fapt, cea mai mică țară din lume

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase