Home » Cultură » Palatul de la Versailles se redeschide. Ce renovări semnificative au fost făcute

Palatul de la Versailles se redeschide. Ce renovări semnificative au fost făcute

Palatul de la Versailles se redeschide. Ce renovări semnificative au fost făcute
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 29.04.2021

Palatul de la Versailles se redeschide, după ce a trecut prin renovări semnificative.

Capela Regală a Palatului Versailles este acum decorată cu foiţe de aur și s-au făcut schimbări şi la faimoasele vitralii.

„Există aproximativ 300.000 de foi de aur, aşezate pe acoperiş. Şi ramele ferestrelor sunt renovate tot cu foi de aur, mai exact 400.000-450.000 de foi de aur în total. Am pierdut acest decor pentru mai mult de două secole. Acum se poate observa din nou ceea ce Ludovic al XIV-lea vedea, acoperişul său auriu”, spune Stephane Masi, manager de proiect al lucrărilor de renovare.

Franţa se pregăteşte să anuleze restricţii

Franţa se pregăteşte să anuleze restricţiile pentru locurile culturale de la mijlocul lunii mai. Palatul a fost închis pentru public din octombrie anul trecut, iar pierderile financiare s-au resimţit, potrivit Mediafax.

„Este dramatic pentru noi toţi. Este o pierdere financiară considerabilă: pierderea pentru Palatul Versailles în 2020, a fost de 70 de milioane de euro”, a declarat Catherine Pegard, preşedintele Palatului Versailles.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase