Home » Natură » Peste 300 de tarantule, scorpioni și gândaci uriași, confiscați pe aeroportul din Bogotá, Columbia

Peste 300 de tarantule, scorpioni și gândaci uriași, confiscați pe aeroportul din Bogotá, Columbia

Peste 300 de tarantule, scorpioni și gândaci uriași, confiscați pe aeroportul din Bogotá, Columbia
Credit foto: Departamentul de Mediu din Columbia
Publicat: 18.12.2021

Sute de tarantule columbiene, scorpioni și gândaci uriași care erau înghesuiți într-o valiză și care urmau să ajungă ilegal în Europa au fost confiscați recent de autoritățile de la Aeroportul Internațional El Dorado din Bogotá, Columbia.

Poliția de pe aeroport a observat valiza care aparținea unor cetățeni germani care intenționau să părăsească țara, iar agenții au alertat Ministerul Mediului, arată un comunicat de presă al instituției.

Apoi, autoritățile au confiscate peste 300 de animale aflate în 210 de recipiente din plastic pe care cetățenii germani le așezaseră între role de film. Recipientele conțineau 232 de păianjeni, tarantule și păianjeni Ctenizidae, 67 de gândaci uriași, un scorpion cu șapte pui și nouă ouă de păianjen, potrivit comunicatului de presă.

Ce riscă cetățenii germani?

Deși cetățenii germani au susținut că transportau artropodele în Germania pentru cercetare, aceștia nu au putut prezenta autorizațiile necesare pentru scoaterea animalelor de pe teritoriul țării.

Astfel, călătorii nu aveau permisele și licențele necesare pentru colectarea și transportul de artropode în Columbia, iar aceștia ar putea primi amenzi precum și condamnări civile și criminale pentru acțiunile desfășurate.

Credit foto: Departamentul de Mediu din Columbia

Oficialii au concluzionat că artropodele au fost colectate din nord-estul capitalei țării, în municipalitatea San Luis de Gaceno. Transportul ilegal a inclus indivizi din familia de scorpioni Buthidae, familia de gândaci uriași Blaberidae și familiile de păianjeni Barychelidae și Theraphosidae.

În septembrie, autoritățile columbiene au dejucat o altă operațiune ilegală de transport, după ce au confiscat 3.493 de înotătoare de rechin și 117 kilograme de vezici înotătoare (organ al peștilor osoși) care se îndreptau spre Hong Kong. Aeroportul din Bogotá continuă „să fie în centrul atenției atunci când vine vorba de contrabanda cu animale sălbatice”. Doar în anul 2021, oficialii au recuperate peste 11.000 de specimene, 7.058 dintre acestea fiind vii.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cum au ajuns tarantulele atât de răspândite pe Pământ. Cercetătorii au găsit în sfârșit explicația

Procesul de împerechere și reproducere al scorpionilor este de-a dreptul fascinant și uneori terifiant

Brazilia este invadată de scorpioni veninoşi, fără o posibilitate reală de rezolvare a infestării

O specie de păianjen confecționează „buzunare” din frunze pentru a prinde și mânca broaște mai mari

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase