Home » Natură » Slope Point, locul cât se poate de real care arată ca o pictură suprarealistă

Slope Point, locul cât se poate de real care arată ca o pictură suprarealistă

Slope Point, locul cât se poate de real care arată ca o pictură suprarealistă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 03.02.2022

Slope Point, cel mai sudic punct de pe Insula de Sud a Noii Zeelande, este situat pe faleze abrupte. Vânturile reci și vremea atât de necruțătoare și-au lăsat amprenta asupra peisajului, mai ales asupra unui pâlc de copaci strâmbi și ciudați.

Copacii de la Slope Point se întind mai degrabă într-o parte decât spre cer. Arborii sunt îndoiți la unghiuri ciudate, iar ramurile lor sunt în permanență aranjate într-o parte, asemenea unei coafuri mai puțin obișnuite.

Fermierii au plantat copacii de aici pentru a oferi oilor un adăpost pe timp de vreme rea. Vântul rece trece prin jurul Oceanului Antarctic neîntrerupt, astfel cauzând forța imensă care își lasă amprenta pe orice obiect îi iese în cale. Copacii au rezistat cât au putut, însă în cele din urmă au ajuns îndoiți spre nord.

Pâlcul noduros arată asemenea unei opere de artă suprarealiste

Într-o zi cu vreme plăcută, razele de soare luminează pâlcul noduros, iar arborii arată asemenea unei opere de artă suprarealiste. Pe de altă parte, într-o zi mohorâtă, cu cerul brăzdat nori gri și amenințători, peisajul arăta mai degrabă sinistru.

Sursa foto: Shutterstock

Cu toate acestea, Slope Point este un loc fascinant care merită explorat. Pajiștile se întind la orizont, ducând la falezele abrupte care sparg valurile oceanului. Zona nu este locuită, cu excepția oilor adesea presărate de-a lungul peisajului, potrivit Atlas Obscura.

Vizitatorii se pot ghida cu ajutorul unui indicator care arată direcția spre Slope Point. De asemenea, turiștii vor ști că au ajuns în locul potrivit atunci când dau peste un indicator de culoare galbenă care arată distanțele între locația sa, Polul Sud și ecuator.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Copacii antici sunt vitali pentru supraviețuirea pădurilor pe termen lung

Dezastrul nuclear de la Fukushima a afectat copacii într-un mod cât se poate de ciudat

Cutremurele ar putea ajuta copacii să crească. Noi dovezi descoperite de cercetători

Pădurea Hoia-Baciu, numită de unii „Triunghiul Bermudelor din România”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase