Home » D:News » Peste 2000 de oameni au murit în urma cutremurului din Maroc

Peste 2000 de oameni au murit în urma cutremurului din Maroc

Peste 2000 de oameni au murit în urma cutremurului din Maroc
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.09.2023

Peste 2000 de oameni au murit în urma cutremurului care a lovit Marocul, transmite The Guardian.

Bilanțul cutremurului din Maroc a ajuns la 2,012 de morți, iar alte 2,059 de persoane au fost rănite, a anunțat Associated Press, potrivit The Guardian.

Există, de asemenea, cel puțin 205 persoane în stare critică, a adăugat Al Aoula, televiziunea de stat marocană, citând Ministerul de Interne.

Cel mai grav cutremur din ultimii ani în Maroc

Seismul a lovit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, munții Atlas din Maroc. Adâncimea cutremurului cu magnitudinea 6,8 a fost estimată la 18,5 kilometri, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade este cel mai grav pe care Marocul l-a înregistrat în ultimii ani. Din 2004, țara nu a mai cunoscut un dezastru comparabil, atunci când un seism cu magnitudinea 6,3 a lovit orașul portuar Al Hoceima. Acel cutremur s-a soldat cu aproximativ 630 de morți și a provocat pagube pe scară largă.

Cel mai grav cutremur din epoca modernă din Maroc a avut loc în 1960, în apropiere de orașul vestic Agadir, care a ucis cel puțin 12.000 de persoane.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase