Home » D:News » Coreea de Nord ar fi testat un sistem de arme nucleare subacvatice

Coreea de Nord ar fi testat un sistem de arme nucleare subacvatice

Coreea de Nord ar fi testat un sistem de arme nucleare subacvatice
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21.01.2024

Coreea de Nord susține că a testat un sistem de arme nucleare subacvatice, ca răspuns la exercițiile militare efectuate de SUA, Coreea de Sud și Japonia în această săptămână, relatează BBC.

O dronă subacvatică, ce se presupune că poate transporta o armă nucleară, a fost testată în largul coastei de est, a arătat presa de stat de la Phenian.

Nu există nicio altă dovadă a efectuării testelor, iar Seulul a declarat anterior că descrierile Nordului cu privire la capacitatea dronelor au fost exagerate.

Kim Jong Un, din ce în ce mai agresiv

Nordul a mai făcut anterior teste ale sistemului său Haeil-5-23, în contextul în care Phenianul a intensificat acțiunile militare în ultimele săptămâni.

Liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a fost, de asemenea, din ce în ce mai agresiv în ceea ce privește direcția politică și retorica sa, punând capăt mai multor acorduri care vizau menținerea păcii în ultimele luni.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase