Home » D:News » Stupoare în Japonia! Țara a intrat în recesiune fără ca nimeni să se aștepte

Stupoare în Japonia! Țara a intrat în recesiune fără ca nimeni să se aștepte

Stupoare în Japonia! Țara a intrat în recesiune fără ca nimeni să se aștepte
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16.02.2024

Japonia a intrat în recesiune în mod neașteptat după ce economia țării s-a contractat timp de două trimestre la rând. Cifrele prezentate de autoritățile japoneze i-au surprins pe economiști. Japonia a pierdut astfel poziția de a treia economie din lume.

Produsul intern brut (PIB) al țării s-a contractat cu 0,4% mai mult decât se aștepta, în ultimele trei luni din 2023, comparativ cu un an mai devreme. Asta după ce economia s-a contractat cu 3,3% și în trimestrul precedent, potrivit BBC.

Cifrele prezentate de Guvernul Japoniei indică faptul că țara și-a pierdut poziția de a treia economie din lume în fața Germaniei. Economiștii se așteptau ca noile date să arate că PIB-ul Japoniei crește cu peste 1% în ultimul trimestru al anului trecut.

Japonia a intrat în recesiune și nu mai este a treia economie din lume

Cele mai recente date despre PIB pot fi un semn că banca centrală a țării va întârzia și mai mult o decizie privind costul împrumutului. Banca Japoniei a introdus o rată negativă a dobânzii în 2016, încercând să stimuleze cheltuielile și investițiile.

Ratele negative fac yenul mai puțin atractiv pentru investitorii globali, ceea ce a împins în jos valoarea monedei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase